Poznati

Direktno.rs [ Izvor: Blic ]

05. 04. 2020. 20:38 1

Koje zvezde imaju fakultete, a koje samo osnovnu školu?

Danas su velike zvezde, krase naslovne strane prestižnih magazina, mogu da se pohvale uspešnim karijerama, ali i ne diplomama fakulteta.

Većina istaknutih ličnosti ima završenu samo srednju školu, ali verovali ili ne, ima i onih koji su završili čak dva fakulteta, dok oni drugi nemaju ni osnovnu školu.

Da mu je i škola bila veoma bitna dokazao je pevač Zdravko Čolić koji ima završen Ekonomski fakultet u Sarajevu, dok Miloš Bojanić može da se pohvali diplomom Saobraćajnog fakulteta. Suzana Mančić ima diplomu Pravnog fakulteta, kao i Nada Obrić.

Vesna Zmijanac nije završila čak ni srednju školu, ima diplomu sa kursa daktilografije, ali je zato svoju ćerku Nikoliju Jovanović poslala sa studira Međunarodni biznis u Atini gde je i diplomirala.

Da im je pevačka karijera bila prioritet dokaz su i pevačica Dara Bubamara, Ljuba Aličić, Era Ojdanić, Zorica Marković, Zlata Petrović koji imaju završenu samo osnovnu školu.

Ipak, da samo našim poznatima nije škola bila na prvom mestu, govori i činjenica da je među holivudskim ličnostima više onih koji su završili samo osnovnu školu, a danas zarađuju milione.

Brazilska manekenka Žizel Bundšen napustila je srednju školu kada je imala 14 godina da bi nastavila karijeru modela, ali je zato naučila da govori pet jezika.

Rijana je napustila srednju školu sa 16 godina, preselila se u Ameriku kada je imala 17 godina, gde je potpisala muzički ugovor s diskografskom kućom Def Jam.

Džoni Dep imao je 15 godina kada je napustio srednju školu, a Kijanu Rivs sa 17 godina jer je imao sukobe s nastavnicima i direktorom. Tom Kruz je napustio srednju školu kako bi postao glumac u Njujorku, a pre toga, dok je bio dete, želeo je da bude sveštenik.

Među najvećim svetskih zvezdama koje nisu završile srednju školu su i Džon Travolta, Džim Keri, Avril Lavinj, Dru Barimor i Kejti Peri.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati