Poznati

[ Izvor: Story ]

23. 01. 2020. 17:41 0

Duca Mijatović: Pitanje o godinama nije neumesno

Popularna glumica Dubravka Mijatović strogo od javnosti čuva svoju privatnost, o ćerkama i bivšim muževima ne želi da govori, ali otkrila je da ne veruje u planiranja i maštanja, da je s vremenom osvestila sebe i naučila da se raduje malim stvarima, kao i da nije konzument društvenih mreža, televizije i novina.

Glumica Dubravka Mijatović (51) simpatije publike pobrala je u filmu “Nije lako s muškarcima”, gde je sa svega 17 godina rame uz rame igrala s legendarnom Milenom Dravić. Svoj talenat potvrdila je nekoliko godina kasnije, prvo u seriji “Bolji život”, a potom i u projektima “Srećni ljudi”, “Tri palme za dve bitange i ribicu”, “Jagoda u supermarketu” “Stižu dolari”, “Moj rođak sa sela” i “Nemanjići, rađanje kraljevine”.

Danas je gledamo u seriji “Žigosani u reketu” Dragana Bjelogrlića gde tumači vlasnicu tabloida Jelicu Zečević. Mimo poslovnih uspeha, Mijatovićeva je 2007. dospela u žižu javnosti i zbog braka sa deset godina mlađim kolegom Marinkom Madžgaljem, s kojim ima ćerku Saru, a koji je dve godine nakon njihovog razvoda preminuo od kancera pankreasa. Mada ima pregršt tema o kojima bi mogla da priča, Dubravka ne voli javno da se eksponira, stoga su intervjui s njom prava retkost.

Budući da se nedavno pojavila u ulozi člana žirija šou-programa “Tvoje lice zvuči poznato”, pristala je da za portal “To sam ja” u vlasništvu “Lilly Drogerie” odgovori na par pitanja, a pošto se pored zavidne karijere može pohvaliti i besprekornim, negovanim izgledom, na početku razgovora osvrnula se na činjenicu da je osećaj za negu duše i tela nasledila od majke.

– Gledajući mamu kako se sprema za posao, naučila sam da je nega veoma važna za ženu i da se iz kuće ne izlazi bilo kako. Zbog sebe, naravno. I da nedostatak vremena nije izgovor za to – kazala je Dubravka koja je u decembru zagazila u šestu deceniju života. S godinama, kako tvrdi, nema problem i rado odgovara na pitanja o njima.

– Ne vidim ništa loše u tom pitanju. Postoje mnoga nepoželjnija, neumesnija i neprimerenija, a ovo, bar za mene, nije jedno od njih. Naprotiv, godine su moje, ja sam ih sticala, volim ih i zahvaljujući njima sada se osećam udobno i ležerno u svojoj koži. Zahvalna sam na svakoj.

Mijatovićeva spada u red retkih javnih ličnosti koje nemaju društvene mreže. Ne gleda televiziju i ne čita novine. Kako tvrdi, ne prijaju joj, već je troše na besmislen način. Dan voli da provede u kontaktu sa sobom, ljudima koje voli i poslom kojim se bavi. Ne veruje u popularnost i tvrdi da je s godinama dosta toga naučila o sebi.

– Pre svega, stekla sam sposobnost da prepoznam i osvestim trenutak, da živim sada i ovde. To je veoma rasterećujuće i donosi ogromnu radost – izjavila je ona, a potom za sam kraj otkrila da li je zadovoljna dostignućima koji krase njenu radnu biografiju i da li se danas nalazi baš tamo gde je kao student glume priželjkivala.

– Nikada nisam nešto nameravala, nisam imala plan i program, pa čak ni maštanja. Dopustila sam da dobijem ono što mi je namenjeno, da budem na tome zahvalna i da preskočim sve što nisam bila ja u tom trenutku. Ne verujem u planiranje. Što se uspeha tiče, moram da priznam da ne znam njegovo tačno značenje. Zapravo, činjenica je da svako u različitim periodima života uspehom smatra nešto drugo. Za mene je uspeh uglavnom bio da kroz sve te periode sačuvam sebe i ne zaboravim da se radujem životu. Ukoliko nemate sebe, podrška ne znači mnogo – kazala je Dubravka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati