Kultura

Direktno.rs

13. 04. 2024. 17:55 1

Glumački put Milice Gojković iz "Sablje": "Birala sam"

Očarala je Kan, gde je otputovala u sedmom mesecu trudnoće i briljirala. Ko je Milica Gojković i kako je gradila svoj put?

Srpska dramska serija "Sablja" koja govori o atentatu na nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Đonđića u Kanu je osvojila prestižnu nagradu za najbolju glumačku interpretaciju – celog ansambla.

Deo glumačke postave i ekipe koja je bila u Kanu je i Milica Gojković koja u seriji glumi novinarku Danicu.

- Takva je privilegija i čast biti ovde večeras sa vama i primiti nagradu ispred Majkla Daglasa - našalila se Milica Gojković na bini sale "Limijer".

Ona je u Kanu pokazala trudnički stomačić, a trenutno je u sedmom mesecu trudnoće. Sa Milicom u Francuskoj je bio i njen dugogodišnji partner i direktor fotografije Aleksandar Košutić.

Inače, Milica Gojković tri puta nije uspela da upiše FDU, a glumu je upisala na Akademiji umetnosti beogradskog Alfa univerziteta u klasi profesora Nebojše Dugalića i asistentkinje Hane Selimović.

Od 2019. je u ansamblu Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a pamtimo je iz serija Besa, Južni vetar, Senke nad Balkanom, Nečista krv.

Kako je ispričala, čak i kada nije bila finansijski stabilna, birala je šta će raditi.

- Od svega što mi je ponuđeno odabrala sam ono u čemu ću moći da napredujem. Nisam alava, istovremeno sam vrlo strpljiva, to nije deo moje prirode, ali sam vremenom naučila kako da to postanem. To je prva lekcija profesora Nebojše Dugalića i nešto na čemu i dalje radim. Luksuz da biram i čekam stekla sam u neku ruku i time što sam postala stalni član JDP-a. Olakšavajuća je to okolnost za mladog glumca, velika čast i odgovornost. S druge strane, kad malo bolje razmislim, i pre nego što sam dobila stalna mesečna primanja nisam se usuđivala da snimam bilo šta. Živela sam od honorara i meseci su mi bili neizvesni. Jednog dana imala sam pet dinara u džepu, sledećeg 55.000, ali mi nije bilo važno, čekala sam - izjavila je u jednom intervjuu.

O sebi je otkrila da su je dok je bila dete zvali Mrvica, a danas Mala, da ako pored sebe ima pravu osobu ne treba joj mnogo da bi bila srećna, a dan ne može da zamisli bez "jake jutarnje kafe, odlaska u pozorište, maštanja, gvirkanja u tuđe prozore, čačkanja kapaka pred spavanje".

Milicin partner Aleksandar Košutić je direktor fotografije koji je radio brojne inostrane produkcije, a stoji i iza fenomenalnog spota Bojane Vunturišević "Money".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati