Muzika

Direktno.rs [ Izvor: RTS ]

17. 07. 2021. 14:31 0

Koncert braće Teofilović večeras u Golubačkoj tvrđavi

Dva brata, blizanci Radiša i Ratko Teofilović, više od dve decenije ne prate muzičke trendove, ne pevaju popularnu muziku, ali pune koncertne dvorane i mame uzdahe i suze publike.

Braća Ratko i Radiša Teofilović su prošle godine snimili 15 muzičkih spotova u Golubačkoj tvrđavi. Opredelili su se za pesme koje se nisu često pojavljivale u programima, a imaju određenu vrednost. Sada u istom prostoru najavljuju koncert.

- Često smo na putovanjima prolazili pored Golubačke tvrđave i oduvek sam sanjao da napravimo neki koncert u tom prostoru. Najlepši naši koncerti su bili u prostorima takvog tipa, od antičkog amfiteatra u Ohridu, gde smo održali koncert još pre 20 godina, do Korzike i Sardinije i drugih starih gradova po svetu u kojima smo nastupali - kaže Ratko Teofilović.

Dodaje da ova tvrđava zrači nekakvom prošlim vremenom u koji su oni doneli svoju muziku.

- Svako mesto na kome se pojavimo ima neki poseban status za nas dvojicu. I dalje postoje dileme ko je izgradio i podigao Golubačku tvrđavu, ali sigurno je da ona odaje jedno vreme u koje smo se Ratko i ja smestili u muzičkom smislu. Arhetipski izvodimo nešto što ima veze sa nekim prostorom i nekim vremenom koje je postojalo mnogo, mnogo vremena pre nas - naglašava Radiša Teofilović.

Smatraju da ovi prostori sa istorijskom potkom daju određenu težinu njihovom pevanju.

- Moramo da napomenemo da to nije Ratkova i moja muzika, već je to naša muzika i naš narod treba da shvati šta je naša muzika - naglašava Radiša Teofilović.

Planirani koncert će početi u 19.30 časova, a ulaz je slobodan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati