Muzika

[ Izvor: Danas ]

24. 02. 2021. 15:39 2

Ivanović: Balašević nas je učio da budemo slobodni

Ivan Ivanović se oprostio od Đorđa Balaševića okačivši na Tviteru video klip sa gostovanja poznatog kantautora 2013. godine u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem“, koja se tada emitovala na TV Prva.

Međutim klip je ubrzo „nestao“ sa Tvitera, što je izazvalo revolt u javnosti. Iako je emisija vlasništvo pomenute televizije, mnogi smatraju da smrt „Panonskog mornara“ nikako ne sme da bude povod za sitne razmirice kojima je podlegao menadžment Prve.

- Pretpostavljam da su pisali Tviteru da se skine video koji sam okačio, jer je to deo emisije na koji oni imaju pravo. U tom smislu Prva treba da se stidi, jer je to jedino gostovanje Balaševića na TV-u sa pričom, pevanjem i porodicom ikada. Ali eto, na žalost i ja sam učestvovao… - kaže Ivanović za Danas.

Prema njegovim rečima, Prva je trebalo da tu emisiju pusti in memoriam veče kada je poznati kantautor preminuo, i da se na dostojan način oprosti od njega. Naš sagovornik smatra da je način na koji su se pojedini mediji ponašali prema Balaševiću dok je bio živ sraman, a da sada "žale“ za njim zbog griže savesti „ukoliko savest uopšte imaju“.

Prisećajući se pomenutog gostovanja, gde su voditelj i gost zamenili uloge, Ivanović kaže da mu je utisak posle snimanja bio da ga je "blam što se bavi humorom“.

- On je došao i odradio emisiju bolje nego ja. Balašević je neko ko je jako bitan u mom životu, ne u smislu koliko sam ga poznavao, već koliko je njegovo delo ostavilo traga na meni. Njegovo postojanje, njegove pesme i ono za šta se zalagao su deo svih nas koji smo ga slušali. Ne znam za život bez Balaševića – ističe Ivanović.

Kaže da je sada zbunjen, kao i cela njegova generacija.

- On nas je učio da budemo slobodni, da teramo po svome, da volimo, da se udvaramo, da budemo duhoviti… Ideja za koju se on zalagao je najbolja ideja koju je Balkan ikada video. Osećam se kao da je otišao neko moj najrođeniji - navodi Ivanović, koji se od Balaševića oprostio i preksinoć u emisiji "4 i po muškarca“.

- Pripadam generaciji koja ne zna za život bez Balaševića. Možda nam je zato i tako teško palo ovo što se dogodilo. Treba da nastavimo život bez njegovih pesama koje su nas često i vaspitavale i pokazivale nam put kojim treba da idemo. Đole je otišao brzo, i pokazao u nekoliko dana svima koji su ga mrzeli, napadali i ignorisali, koliko su bili besmisleni i nebitni svih ovih godina. Od Ljubljane do Skoplja, svuda su se ljudi skupili i pokazali koliko su ga voleli i poštovali, i iznad svega pokazali da je njegova ideja o ljubavi, poštovanju i međusobnom uvažavanju, zapravo prava ideja koju je čitav Balkan ikada video.

Sa druge strane, vlasnik TV Prva Srđan Milovanović ističe za Danas autorska prava emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ u kojoj je gostovao Đorđe Balašević pripadaju Prvoj televiziji.

- Pomenuta emisija nije uklonjena sa Jutjuba po nalogu menadžmenta Prve, jer Prva televizija ne poseduje autorska prava za muziku koja je korišćena u emisiji zbog čega i nije postavljena na YT kanal Prve, već ona postoji isključivo na zvaničnom veb sajtu televizije. Shodno tome, dozvoljeno je i svako može pogledati datu emisiju ili podeliti link emisije sa našeg oficijalnog sajta, ali nije dozvoljeno preuzimanje i direktno prenošenje video zapisa na Jutjubu – naglasio je Milovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati