Muzika

09. 01. 2021. 21:28 1

Čuvena pesma iz "Crnog bombardera" je zapravo obrada

Pesma "Hodam sad kao zombi" je rok hit koji je obeležio devedesete. Pesma je rađena za film Darka Bajića "Crni bombarder", a u izvođenju Anice Dobre i Srđana Gileta Gojkovića postala je kultna.

Frontmen grupe Električni orgazam, otkriva da je rok himna iz 1992. godine obrada pesme Rokija Eriksona "I walked with a Zombie".

- Ja sam, koliko je meni poznato, jedini čovek koji je ovde obradio Rokija Eriksona. I još imao hit, verovatno veći nego što je on imao sa tom pesmom. Otkrio sam ga relativno kasno, i to preko albuma "Where the Pyramid Meets the Eye", na kome su drugi ljudi, R.E.M i ostali, obrađivali njegove pesme početkom devedesetih. Tu sam prvi put čuo "I walked with a zombie" i odmah mi se dopala - objašnjava Gile, piše "cdm.me".

Roki Erikson, pevač i lider legendarnog benda 13th Floor Elevators i pionir psihodelične rok muzike preminuo je pre nekoliko dana u Ostinu, SAD, u 71. godini.

Erikson je sa 13th Floor Elevators objavio četiri albuma tokom šezdesetih. Početkom sedamdesetih prestali su sa radom delom zbog Eriksonove zavisnosti od narkotika i sve lošijeg psihičkog stanja.

Tokom sedamdesetih i osamdesetih uz stalnu borbu sa psihičkim problemima Erikson je objavio seriju singlova sa horor i sci-fi elementima kao i nekoliko solo albuma.

- Znao sam i njegov bend 13th Floor Elevators sa "Nuggets" kompilacije, pošto jako volim tu cijelu psihodeličnu garažnu američku rok scenu iz sredine šezdesetih godina. Ali prvo nisam ni povezao da se radi o istom čoveku - dodaje muzičar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati