Muzika

I. V.

08. 01. 2021. 19:46 1

Sigurno ne znate ko je napisao Bešlićev hit "Pamtiću te"...

Daleke 1990. godine najbolji sportski novinar Bosne i Hercegovine Sabahudin Topalbećirević napisao je pesmu "Pamtiću te celog života", koju je ponudio tadašnjoj, a i sadašnjoj sarajevskoj zvezdi Halidu Bešliću. I tri decenije kasnije pesma je ostala kao neprolazni hit koji slavni pevač peva na koncertima, a često se može čuti i u kafanama širom bivše Jugoslavije.

I sam Halid Bešlić u intervjuu za Direktno.rs, u februaru prošle godine, priznao je da često plati pesmu koja ne postane hit, a da je ovu koju je dobio, kako je rekao, na izvol'te, postala deo njegove muzičke lične karte.

- Jeste, pa one pesme koje platim ne postanu hit, a kad dobijem na "izvol'te", ili slučajno, postanu velike. Eto, "vidi ove sijede, svaku sam pošteno platio" kad se recituje ima epsku notu - rekao je Bešlić u intervjuu za Direktno.

Naš kolega Baho upravo je danas na Fejsbuku podelio priču o ovoj pesmi, koju je prepevao i Sava Vuković, koji ju je okarakterisao "od Baha do sevdaha".

- Ovu sam pesmu napisao 1990. godine, svidela se Halidu Bešliću i dogovorili smo se da je uvrsti na album "Ljiljani". Trideset godina kasnije ovaj momak je oživeo svima nama uspomenu na tu pesmu, javio se kulturno i pitao da li može da je prepeva, negde je saznao da sam ja autor ove pesme. Hvala ovom finom momku Savi Vukoviću, lepo zvuči, a vama preporuka da je poslušate. Lepa pesma traje decenijama... P. S. Od Baha do sevdaha, kako napisa Savo - napisao je na Fejsbuku Sabahudin Topalbećirević.

Evo reči pesme:

Još se sjećam njene kose
njenih crnih očiju
još se sjećam njenog tijela
i nježnih riječi, volim te

Refren 2x
Pamtiću te cijelog života
pamtiću te ja
srest' ćemo se u životu
opet ti i ja

Sudbina je tako htijela
sudbina nas rastavi
nismo znali šta je život
bili smo mladi, nezreli

Ref. 2x
Pamtiću te cijelog života
pamtiću te ja
srest' ćemo se u životu
opet ti i ja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati