Muzika

Direktno.rs

04. 12. 2020. 12:43 0

JA RATUJEM SAM Aca Seltik i The Big 4 obradili kompoziciju Riblje Čorbe

Kompozicija Riblje čorbe "Ja ratujem sam", za koju je muziku pisao pokojni Miša Aleksić, dobila je novi život kroz obradu grupe The Big 4.

Bend okupljen oko gitariste Ivana Zoranovića, pevača Aleksandra Petrovića - Ace Seltika, bubnjara Aleksandra Petrovića Mengelea i basiste Željka Čačija objavio je na Jutjubu svoju verziju pesme "Ja ratujem sam".

Četvorica muzičara okupljenih u grupi The Big 4 snimili su obradu ove pesme koju je napisao Bora Đorđević, dok je muziku komponovao nedavno preminuli Miša Aleksić. Ovaj hit Riblje čorbe u novom maniru objavljen je baš na dan smrti legendarnog Aleksića, pa na taj način predstavlja svojevrsni omaž umetniku koji je izgubio bitku sa koronavirusom.- Miša je napisao muziku i vlasnik je 50 odsto prava. Kada je čuo pesmu, rekao je: "Momci, ovo je fantastično, uradite još jedan snimak i objavite kao singl". Dao nam je svoje odobrenje, a onda je preminuo - rekao je Čačija za Sputnik.- Pesma "Ja ratujem sam" je remek-delo. Obradili smo je u Motorhead fazonu, a potom prelazimo u pankerski stil svirke. To je simbioza raznih muzičkih stilova i naših doživljaja. Mi smo uradili tu pesmu iz čiste ljubavi prema Mišinoj i Borinoj kompoziciji. Nismo čak ni želeli da otkrijemo identitet da ne bismo privlačili pažnju - ispričao je basista.

Sav prihod od ove pesme biće prosleđen deci bez roditeljskog staranja.- Deca bez roditelja sama se bore kroz život, prepušteni su sebi, prepušteni ulici. Zato će novac prikupljen od klikova na Jutjubu i emitovanja ići u humanitarne svrhe, za decu svratišta i bez roditeljskog starenja - napomenuo je Čačija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati