Muzika

Direktno.rs

04. 12. 2020. 06:00 0

Uprkos pandemiji: Brega najavio koncert u Moskvi

Goran Bregović će, uprkos pandemiji koronavirusa i otkazivanju svih koncerata i javnih događaja, sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane održati novogodišnji koncert u Moskvi.

Iako je ova godina veoma uticala na muzičku industriju u celom svetu tako što su od početka pandemije otkazivani redom svi koncertni događaji, obzirom da velika okupljanja ljudi koji su blizu i koji igraju i pevaju nikako nisu preporučljiva jer se virus tako brže širi, neki ipak nastupaju.Na službenim stranicama Gorana Bregovića na Fejsbuku i Instagramu objavljeno je da će sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane 26. decembra nastupiti u Moskvi u "Music Media Dome", na događaju pod nazivom "Novogodišnji maskarad".Nekadašnji frontmen Bijelog dugmeta, jednog od najpopularnijih i najuticajnijih rok bendova svih vremena na prostoru bivše Jugoslavije, devedesetih je brendirao balkansku muziku kao svetski muzički trend, a od 1998. godine osnovao je Orkestar za svadbe i sahrane. S njima izvodi tradicionalnu narodnu muziku sa Balkana, sopstvene kompozicije utemeljene na balkanskom i romskom melosu, kao i obrade pesama Bijelog dugmeta.

Interesantno je da se na istom plakatu, za najavu istog događaja našao i Emir Kusturica, sa svojim No Smoking Orchrestra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati