Muzika

Direktno.rs

27. 11. 2020. 14:27 0

Veliki uspeh: Hrvatica u trci za Gremi nagradu

Hrvatica Tana Aleksa Pavelić ostvarila je veliki uspeh jer je uspela da zaradi nominaciju za prestižnu muzičku nagradu Gremi.

Američko-hrvatska muzičarka boriće se za "muzičkog Oskara", kako se drugačije naziva ova nagrada, tako što je njen album "Ona" nominovan u kategoriji za najbolji vokalni džez album.

Ova 33- godišnja pevačica, za koju ćemo zasigurno čuti u godinama koje su pred nama, na svom Instagram profilu izrazila je zadovoljstvo velikim uspehom.- Kao nezavisna umetnica bez etikete, menadžera ili većeg distributera, dug je, a često i težak put doći do ove tačke. Bez obzira na borbu u kojoj sam ustrajala, jer duboko verujem u priče koje ova muzika predstavlja, koja daje glas duši žena svuda, počevši od Hrvatica u mojoj porodici. Prezadovoljna sam što sam dobila ovo priznanje od Američke diskografske akademije - napisala je Tana Aleksa Pavelić na Instagramu.

Talentovana muzičarka rođena je u Njujorku, a pred kraj osnovne škole se preselila u Hrvatsku.Otac joj je dubrovački advokat Radovan Pavelić, a majka Mersi de Bona Pavelić iz poznate dubrovačke familije Bona. Prvi nastup imala je sa samo 13 godina u kafiću Trubadur na nagovor vlasnika Marka Breškovića, jednog od osnivača legendarnih Dubrovačkih trubadura, a sa 16 godina zapevala je u legendarnom zagrebačkom klubu "B.P.".

Inače, Tana Aleksa može da se pohvali s sve diplome: iz džez muzike (New School for Jazz and Contemporary Music) i psihologije (New School University).

Sarađivala je s brojnim poznatim muzičarima s njujorške džez scene, a prvi album "Ode to Heroes" objavila je 2015. godine. Njen suprug je njujorški bubnjar i kompozitor filmske muzike rođen u Meksiku Antonio Sančez, inače dobitnik četiri Gremija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati