Muzika

Direktno.rs

20. 05. 2020. 07:03 1

Boginja popa, ćerka kamiondžije - jedinstvena Šer

Jedna od najuticajnijih žena šou-biznisa koja je tokom karijere prodala preko 100 miliona ploča i osvojila Oskara i prestižnu nagradu u Kanu, danas puni 74 godine. Uprkos tome njena karijera i dalje ide uzlaznom putanjom.

Američka muzička diva Šer danas puni 74 godine, i dalje je nezaustavljiva i spremna za nove životne izazove.

Slavna pevačica, čije je pravo ime Šerilin Sarkisian, rođena je 20. maja 1946. godine u Kaliforniji u El Centru.

Njen otac, vozač kamiona i strastan kockar napustio je porodicu kada je ona imala samo dve godine. Njena majka, koja se udavala šest puta, jedva je uspevala da ih prehrani povremeno glumeći i radeći kao model.

Poznata pevačica napustila je kuću sa 16 godina, kada je u jednom kafeu upoznala svog budućeg muža, muzičara Sonija. Sa nepunih 18 godina počinje njen strmoglavi uspon kada sa Sonijem snima duet "I Got You, Babe" - hit koji je prodat u preko četiri miliona primeraka. Ovu pesmu magazin "Roling stoun" uvrstio je među 500 najboljih pesama svih vremena.

Godine 1969. udala se za Sonija, sa kojim ima ćerku Čestiti. Njihov televizijski šou „Soni i Šer" bio je jedna od najgledanijih emisija početkom sedamdesetih. Njen brak sa Sonijem se raspao 1974. godine. Tada se po drugi put udaje za muzičara Grega Olmana sa kojim ima sina Elajdžu Blu Olmana. Taj brak potrajao je nepune dve godine.

Uvek je spremna za nešto novo, pa je otpočela glumačku karijeru u filmu "Silkwood" 1983. godine. Dve godine kasnije u Kanu proglašena je najboljom glumicom za ulogu u filmu "Mask", a 1987. godine dobila je i Oskara za ulogu u filmu "Moonstruck" u kojem joj je partner bio Nikolas Kejdž.

Šer se potom ponovo vraća muzici i krajem osamdesetih objavljuje jedan od svojih najvećih hitova "If I could Turn Back Time". Tada se podvrgava mnogobrojnim hirurškim operacijama, jer je oduvek bila opsednuta svojim fizičkim izgledom i odlazi na veliki broj turneja.

Tokom devedesetih redovno objavljuje albume i snima i poneki film, a pre nekoliko godina je dospela u žižu interesovanja javnosti zbog odluke ćerke Čestiti da promeni pol i postane Čez.

Posle višegodišnje pauze, Šer je ponovo zaigrala u filmu Burleska za koji je napisala i pesmu You Haven't Seen the Last of Me.

Ovim najnovijim hitom, Šer je pokazala da ne namerava da se povuče sa muzičke scene na kojoj je ostavila neizbrisiv trag ne samo zbog originalnog scenskog nastupa već i zbog brojnih hitova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati