Muzika

19. 05. 2020. 10:26 0

Žena slavnog rokera pronađena mrtva

Supruga frontmena grupe Iron Maiden, Brusa Dikinsona, poginula je "u tragičnoj nesreći", objavila je njena porodica.

Pedi Bovden pronađena je mrtva pored svog doma u Čisviku na zapadu Londona. Dikinson i ona imali su troje zajedničke dece, ali su se razišli prošle godine nakon 29 godina zajedničkog života, iako razvod još uvek nije finalizovan. Mediji su tada procenili da imovina koju bi morali da podele iznosi 105 miliona evra. 

- Ovo je užasna tragedija, a čini se da je reč o tragičnoj nesreći. Naša deca Ostin, Grifin i Kia i ja smo slomljeni. Zbog poštovanja prema Pedi nećemo više ništa govoriti u ovim teškim i bolnim vremenima za našu porodicu - poručio je Dikinson u saopštenju za javnost.

Hitna pomoć obavestila je da su pozvani na mesto događaja, ali da su samo mogli da utvrde da je Pedi preminula.

- Pozvani smo u 9:42 sati jutros zbog osobe kojoj nije dobro. Poslali smo dva vozila, prvo je stiglo u roku dva minuta. Nažalost, pacijentkinja je već umrla - objavili su.  

Dikinson je tokom poslednjih nekoliko meseci živeo sa u prestonici Francuske sa novinarkom i modnom blogerkom Leanom Dolči, zbog koje je i ostavio suprugu.

- Leana je oduvek bila velika obožavateljka njegovog benda, pratila ih je skoro deset godina. Ona i Brus zbližili su se tokom godina, upoznala je i njegovu decu. Pedi je u Južnoj Africi, gde je uzela malo prostora za razmišljanje - rekao je pre pola godine izvor za strane medije. 

Pre pet godina Dikinsonova karijera zamalo se završila kad je otkriveno da se bori s rakom grla koji je ušao u treći stadijum, a imao je i dva tumora na jeziku. Rak mu je dijagnostifikovan na rutinskom pregledu uoči Božića. Tokom hemoterapije i zračenja Pedi se brinula o njemu u njihovom domu. O borbi s rakom pisao je u svojoj autobiografiji "What Does This Button Do?" iz 2017. 

Iron Maiden su osnovani u istočnom Londonu 1975. godine, a prodali su 80 miliona albuma i osvojili brojne nagrade, što ih čini jednim od najuspešnijih Hevi metal bendova svih vremena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati