Muzika

Direktno.rs [ Izvor: Avaz ]

13. 05. 2020. 20:05 1

Josipa Lisac: "Izgubila sam najveću ljubav, ali još sam tu"

Jedna od najvećih muzičkih zvezdu na ovim prostorima, Josipa Lisac (70), iščekuje 15. maj, kada će na dodeli Porina dobiti nagradu za životno delo. Neponovljiva umetnica, avangardna modna ikona i osoba koja svoje mišljenje iznosi bez kalkulacija, iznad svega ceni svoj mir i, shodno tome, retko se oglašava.

Ipak, čuvena muzičarka je u intervjuu za "Dnevni avaz" otkrila šta za nju znače nagrade, šta planira u karijeri dalje i kada joj je u životu bilo najteže.

- Da, dobila sam nagradu za životno delo. Svako dođe na red i to je simbolično. Sve su nagrade simbolika koja okružuje ono što se kroz vreme događalo. Imam 53 godine profesionalne karijere, težak je to put koji sam izabrala. Ali, uz ljude koji su prepoznali i zavoleli to  što radim došla sam do danas. Zdrava sam, stojim čvrsto. Želim da uradim još neke stvari, gde vidim da možda negde mogu napraviti nešto drugačije, po svome. I sve nagrade koje sam dobila kroz vreme su izuzetno bitne - rekla je Lisac, koja u planove za budućnost uvrstava mlade kolege.

- Čekam, zapravo, te mlade koji bi želeli da se negde nađemo, da sarađujemo. To je taj kreativni izazov. U mom živou se to ponavljalo. Čekala sam, pa i sada isto tako. Ali doći će neko mlađi, a za to vreme moram opstati, moram živeti.

Josipa Lisac je otkrila i šta joj je najteže palo za ove 53 godine karijere.

- Na svu sreću, i u najtežim situacijama moj mozak i moja duhovna snaga me nisu napuštali. Gubitak najveće ljubavi Karla Metikoša za mene je bio najteži trenutak... Ali ta snaga naše 21 godine, u kojima smo 24 sata bili zajedno, snaga naše ljubavi je meni dala dodatnu snagu da izdržim i da idem dalje. Onako kako je bilo zamišljeno. I, evo, još sam tu - zaključila je ona.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati