Muzika

Direktno.rs

30. 03. 2020. 17:35 0

Odgovorila na napade zbog verskih ubeđenja

Kao i ostatak stanovništva Srbije, i pop zvezda Aleksandra Radović poslednje nedelje provodi u kućnoj izolaciji. Njen apel da se ostane kod kuće i vodi računa o sebi i svojim bližnjima izazvao je veliku pažnju.

- U ovim smutnim vremenima, kada neprijatelj dolazi krišom, bez najave i obličja, više nego ikada moramo biti pažljivi i odgovorni prema sebi i drugima! Čuvajmo jedni druge! U vremenu mržnje izobilno dajmo bližnjima ljubav, pomoć i požrtvovanje. Smisao života čoveka je da pomaže drugom čoveku i voli ga kao sebe samog. Zato, budimo odgovorni , mudri i disciplinovani, i ako Bog da, da što pre izađemo iz ove pošasti i zagrlimo svoje najmilije. Držite se, u ovome smo svi zajedno! -  napisala je Aleksandra na Instagramu.

Isti apel podelila i sa pratiocima na Tviteru.

- Vreme u karantinu provodim sa najbližim članovima svoje porodice. Sa ćerkom vežbam klavir, pratimo program za osnovnu školu na RTS 3, radimo domaći... Na vezi sam sa kolegama i prijateljima iz celog regiona. Nikome nije lako, ali trudimo se da ne odustajemo od svakodnevnih navika, koje čine život, koliko god da je to moguće - kaže Aleksandra Radović.

Ono što svakako čini njen život inače jesu vera, molitva i odlazak u crkvu, o čemu ona otvoreno govori u svojim intervjuima i na društvenim mrežama. Proteklog vikenda Aleksandra se, čini se neopravdano, našla na meti kritike korisnika Tvitera jer je izrazila svoje mišljenje na temu crkve i pričešćivanja vernika:

- U poslednje vreme je i previše ovako ružnih, bezbožnih i drskih komentara na temu SPC i Svetog Pričešća. Ko ste vi da određujete šta Crkva treba, a šta ne, pri tom ne znajući ono elementarno o Liturgijskom životu hrišćana? Treba da se stidite svojih reči, jer ste Vi ti koji vređaju - istakla je tada Aleksandra.

Ipak, i ona, kao i svi poštuje odluke države i pridržava se svih mera koje su donesene u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, pa njena ova objava nije imala za cilj da pozove na kršenje restrikcija, samoizolacije i nemarnog ponašanja u doba pandemije.

- Briga o drugima je ono što mora da nam bude na umu svakodnevno. Samo odgovorno ponašanje može nam pomoći da prevaziđemo ovu situaciju - izjavila je Aleksandra.

Inače, u medijskim krugovima poznato je da je poznata pevačica odložila promociju novog albuma upravo zbog opreza da takvo okupljanje ne posluži za širenje Korona virusa. Iako u tom trenutku još nije bilo proglašeno vanredno stanje, kako bi zaštitila svoje saradnike, prijatelje i predstavnike medija, Aleksandra je odlučila da odloži događaj koji bi sigurno okupio i više od 100 ljudi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati