Film i TV

Direktno.rs

14. 10. 2021. 13:48 1

Javni servis o Beoviziji: Naše pravo je izbor predstavnika

Nedugo nakon što je raspisan konkurs na kojem stručni žiri RTS-a kao javnog emitera bira prestavnika na Eurosongu, objavljeno je da produkcija Megaton, koja je osnivač festivala, povlači Beoviziju s Javnog servisa. Iz Megaton produkcije je saopšteno da se festival više neće emitovati na RTS i da su oni vlasnici festivala, kao i da se Beovizija seli na drugu televiziju s nacionalnom frekvencijom.

Saša Mirković, čelnik produkcije saopštio je ovu odluku na Instagramu.

"Megaton prodakšn je osnivač i vlasnik festivala Beovizija. On je nastao 2003. godine kada RS i nije imao pravo da šalje predstavnika na Evroviziju, koja je takođe privatni festival, samo na evropskom nivou. Prvi pobednik Beovizije bio je Toše Proeski i tada je RTS bio samo emiter. Kada je EBU, tačnije organizator Evrovizije dozvolio RTS da učestvuje, Megaton je uz naknadu prepustio RTS-u samo licencu za odabir žirija, učesnika, a mi smo radili izvršnu produkciju. Tako je bilo dugi niz godina i Beovizija je uvek bila lep festival", napisao je Mirković na Instagramu, a potom podelio i deo iz saopštenja raspisanog konkursa gde piše da pobednik dobija nagradu 50.000 evra, drugoplasirani 30.000 evra, a trećeplasirani 20.000 evra.

Sa druge strane, Javni servis navodi da samo oni imaju prava na izbor predstavnika na Pesmi Evrovizije. Izdali su saopštenje u kojem navode da će izbor predstavnika Srbije održati na isti način kao što je to bilo i dosad:

"Radio-televizija Srbije kao članica EBU, jedina ima pravo da delegira kompoziciju koja će predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati