Film i TV

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

20. 09. 2021. 22:22 0

Bivši igrač Zvezde blistao u "Poteri" i uzeo 600.000!

Sportskim navijačima sa ovih prostora dobro poznato lice pojavilo se večeras u kvizu "Potera"! Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Dušan Macura pobedio je u prvoj emisiji nove sezone, i to nakon što je pokazao impresivno znanje u sva tri dela igre.

Zanimljivo je da je Dušan Macura osvojio drugo mesto u 125. ciklusu "Slagalice" u aprilu 2020. godine, a da je potom u Superfinalu iste godine došao do polufinala, čime je osvojio nagradu od 50.000 dinara, koliko mu je pripalo i za finale "regularnog" ciklusa.

U "Slagalici" drži rekord po broju poena iz dve partije, od kako je promenjen format takmičenja i igra se po nokaut sistemu. On je svog protivnika tada "oduvao" sa nestvarna 422 osvojena poena, naspram 107 koliko je uzeo rival.

Što se tiče njegovog večerašnjeg nastupa, on je u prvom "činu" kada je neophodno dati što više tačnih odgovora za jedan minut, ukupno rešio devet pitanja koja mu je postavljao Jovan Memedović, čime je zaradio 90.000 dinara, da bi u drugom delu bez ijedne greške prošao kroz cilj ispred večerašnjeg tragača Milorada Milinkovića i to sa većom svotom od 600.000 dinara, koju je prethodno izabrao. Time se plasirao u finalnu Poteru.

Tamo su on i Mina, koja se takođe domogla završnog dela kviza za dva minuta uspeli da daju 17 tačnih odgovora, što tragač Milorad Milinković nije mogao da "sustigne", budući da je dao 16 tačnih odgovora.

Govoreći o njegovoj sportskoj karijeri, on je brzo prošao kroz sve mlađe kategorije Crvene zvezde, nakon čega je priključen prvom timu. U prvom timu je igrao u sezonama 1996/97 i 1997/98, kada mu je trener bio Mihajlo Pavićević, a pomoćnici Ranko Žeravica i Aca Petrović. Igrao je sa Igorom Rakočevićem, Vladom Kuzmanovićem, Milenkom Topićem...

Pored Zvezde, imao je bogato internacionalno iskustvo. Nastupao je za Radnički Jugopetrol, Ural, Čemnic, Bareirense, Kezul Sintru, Gole Gohar, Angolu i Gimle Bergen. Nastupao je na poziciji centra i visok je 211 centimetara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati