Film i TV

Direktno.rs [ Izvor: Glossy ]

26. 07. 2021. 06:17 0

Uspomena Žike i Sonje sa snimanja i dalje oduševljava

Ostvarenje "Kako je propao rokenrol" je specifičnom radnjom i odabirom glumaca postalo vanvremensko.

Glumci neponovljivog izražaja i osećaja za umetnost, Srđan Žika Todorović i prerano preminula ikona neposrednosti Sonja Savić, zajedno su zaigrali u čuvenom ostvarenju "Kako je propao rokenrol" (1989. godine) , koje se sastoji iz tri nezavisna dela ("Do izvora dva putića", "Nije sve u ljubavi, ima nešto i u lovi", "Ne šalji mi pismo") ,  a oni govore o buntovništvu mladih, nadrelanim scenama koje prikazuju novu eru poimanja stvarnosti.

Nakon više do trideset godina od snimanja ovog vanvremenskog ostvarenja, publika pamti svaku repliku i mlade glumce izraženog karaktera, a jedan od profila na društevnim mrežama koji se bavi negovanjem istinskih vrednosti podelio je fotografiju Žike i Sonje u jeku stvaralaštva i plasiranja "kulta ličnosti" na do tada neviđenu poziciju.

Dok posmatramo ovu nemerljivu uspomenu, ne možemo da ne spomenemo muziku koja je pratila atipične radnje, a čiji su stvaraoci proslavljeni Vlada Divljan (Idoli), Srđan Gojković - Gile (Električni orgazam) i Dušan Kojić (Disciplina kičme). 

Numere "Doživljaj zelenog zuba", "Skalpeli", "Ljubavna tema", ostavile su trag i posebne emocije na tada mlađane borce za sopstvena načela i uverenja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati