Srbija

[ Izvor: Nova.rs ]

23. 06. 2023. 08:08 9

Pomoćnik gradonačelnika Čačka šalje ljude na psihijatriju i naziva ih kretenima

Šta misli o svom narodu kome bi trebalo da služi i odgovara na sva pitanja, pokazao je i pomoćnik gradonačelnika Čačka, koji je zadužen za društvene delatnosti, Miroslav Petković, On je nekadašnji član JUL-a, DSS-a, a sad Srpske napredne stranke.

On se na svom instagram nalogu obratio građanima koji postavljaju pitanje zašto je zatvoren legat Sonje Savić u Donjoj Gorevnici, odnosno zbog čega još uvek nije rešen problem Disove kuće, koja je već odavno ruševina.

Petković je podelio tekst iz jednih dnevnih novina u kome se navode razlozi zašto je velike čačanske glumice Sonje Savić dom zatvoren. U tekstu se navodi “ zbog tužbi rodbine koji osporavaju testament pred sudom“ . Petković, inače menadžer projekta Čačak – prestonica kulture, zatim je napisao:

„Ako postoji još neki kreten kojem nije jasno zašto grad Čačak nije dosad rešio ovo, kao i Disovu rodnu kuću, onda pravac na psihijatriju da preda zdravstvenu knjižicu“, poručio je on.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović ocenio je danas kratko da taj govor ne priliči jednom gradskom funkcioneru.

„Taj govor, bilo sa koje strane da dolazi nije prihvatljiv“, rekao je kratko Todorović.

Međutim, prvi čovek grada pored Morave nije uputio izvinjenje građanima u svoje, ali ni u ime svog saradnika.

Podsetimo, čelnici grada su zatražili 2019. godine da se Disova kuća proglasi za kulturno dobro kako bi se olakšalo njeno preuzimanje od mnogobrojnih naslednika i konačno uredila, ali ni to im nije pomoglo.

Ujedno, Sonjina majka Mikaina Savić poklonila je gradu Čačku porodičnu imovinu 2011.godine.

Ugovor ili sporazum tada su potpisali gradonačelnik Velimir Stanojević i Sonjina majka Mikaina Savić, ali očigledno da nije sve urađeno kako je trebalo, jer sada testament osporava rodbina.

Istina, ovo nije prvi put da se gradski oci ovako obraćaju građanima u čijoj bi službi trebalo da budu.

Nedavno, nakon tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“ je prvi čovek čačanskih socijalista i državni sekretar u Ministarstvu za javna ulaganja Nemanja Trnavac poručio, nakon ostavke ministra prosvete Branka Ružića, da ovaj narod ne zaslužuje ništa i nikoga

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati