Film i TV

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

30. 07. 2021. 06:15 3

Evo ko će igrati odraslu Daru u seriji "Dara iz Jasenovca"

Glumica koja će igrati lik odrasle glavne junakinje u mini-seriji "Dara iz Jasenovca" jeste Mirjana Karanović. Poznata glumica će u drami reditelja Predraga Gage Antonijevića dočarati lik odrasle Dare koju je u filmu tumačila Biljana Čekić.

Reditelj Predrag Gaga Antonijević kaže da je Mirjana Karanović bez razmišljanja prihvatila ulogu u seriji koja opisuje stradanje Srba u Hrvatskoj 1991. godine.

- Pregovori sa Mirjanom su završeni i ona je na oduševljenje svih nas prihvatila da glumi Daru iz Jasenovca, odnosno odraslu Biljanu Čekić. Miru je, kao i svakog čoveka, veoma pogodila priča o jezivom stradanju našeg naroda u logoru Jasenovac i zato je želela da bude deo ovog projekta. Svojim talentom će sigurno mnogo doprineti kvalitetu serije - otkriva čuveni reditelj i dodaje da još nije pronašao sve glumce za nastavak "Dare iz Jasenovca".

- Još uvek tražimo ko će igrati odraslog Darinog rođenog brata Budu i članove njegove porodice. Sve te uloge su zahtevne i zbog toga pažljivo biramo glumce.

Antonijević kaže da će serija "Dara iz Jasenovca" biti sastavljena od filma i novih scena, koje će se snimati od oktobra.

- Radnja serije počinje 1991. godine za vreme "Zadarske kristalne noći", kada je više od 2.000 naoružanih Hrvata krenulo u uništavanje i pljačkanje imovine Srba u Zadru. Baš tamo će se i sresti Dara i Budo, i to 50 godina posle njihovog bekstva iz Jasenovca. Njih dvoje dugo neće imati nikakav kontakt, jer će ih razdvojiti nakon napuštanja "logora smrti" - priča on.

Premijera pre Božića

Dirljivi susret Dare i Bude posle pet decenija gledaćemo upravo u Antonijevićevoj novoj seriji.

- Budu je usvojila hrvatska porodica i on je celog života mislio da je Hrvat. Njegov sin će učestvovati u "Zadarskoj kristalnoj noći" i paliti srpske kuće. Međutim, sve će se promeniti kada se Dara i Budo posle 50 godina ponovo sretnu. Vratiće im se sećanje na bolnu prošlost iz Jasenovca - otkriva proslavljeni reditelj.

Mini-serija "Dara iz Jasenovca" imaće četiri epizode, a premijera se očekuje sledeće godine na RTS uoči Božića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati