Film i TV

Direktno.rs

12. 04. 2021. 19:59 8

"Jovanka je na najbolji način predstavljala zemlju, narod i Tita"

Glumica Snežana Savić tumačiće Jovanku Broz u novoj TV seriji, a sada je otkrila na koji način je prišla njenom liku, kao i šta je najviše fascinira kod nekadašnje prve dame.

U Muzeju Jugoslavije počelo je snimanje igrano-dokumentarne serije "Jovanka Broz i tajne službe" scenariste serije "Tajne službe Srbije", generala Svetka Kovača, u režiji Nedeljka Kovačića, a glavnu ulogu, odnosno Jovanku Broz, igraće diva srpskog glumišta - Snežana Savić.

- Igrati Jovanku Broz je ogroman izazov i veliki zadatak. Ona je uspela sebe da sačuva, kao i svoju tajnovitost. Uspela je da izgradi distance između sebe privatno i uloge supruge predsednika SFRJ. To je fantastično. Kao da se čuvala da ne oskrnavi ono što joj je zadato. A na svoja bedra je primila veliko breme da bude dostojna onoga što je bila: partizanka, žena potpukovnik, narodni heroj, prva dama, hrabra i gorda - rekla je Snežana za magazin "Gloria".Glumica je otkrila i šta je najviše fasciniralo u karakteru Jovanke Broz.

- Strašan je bio njen tragičan kraj, "izgnanstvo" i izolacija u koju je silom oterana. Poslednje godine života provela je skrajnuta, odbačena, obespravljena i oklevetana, a da se prema tome ophodila dostojanstveno. U tome je veličina njene ličnosti. Nikad nije prešla meru. I na vrhu i na dnu bila je snažna žena. Imala je skoro pa muški karakter. Dok je bila prva dama, svet joj se divio. Na najbolji način je predstavljala zemlju, narod i Tita - rekla je Savić.Na pitanje da li i ona ima tu Jovankinu hrabrost, glumica je navela da postoji nit koja ih spaja.

- Kada se sada osvrnem, shvatam da sam bila hrabra, nekada i ludo hrabra što sam rizikovala. Sa problemima sam se nosila dostojanstveno. Nisam dozvoljavala  da se sazna da se osećam loše. Kroz život sam išla polako, često tiho, boreći se za svoje mesto - zaključila je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati