Film i TV

Direktno.rs

31. 03. 2021. 11:34 0

Autor "Igre prestola" potpisao novi višemilionski ugovor

Posle ogromnog uspeha HBO-ovih adaptacija knjiga Džordža R.R. Martin iz serije "Game of Thrones", ovaj pisac naučne fantastike potpisao je novi ugovor za razvoj nekoliko novih serija za HBO Max. Književni autor i četvorostruki dobitnik nagrade Emi, kako je objavio "The Hollywood Reporter", potpisao je petogodišnji ugovor vredan nekoliko miliona dolara.

Martin je trenutno uključen u pet projekata HBO-a, uključujući razvoj serije "Kuća zmaja" smeštenu 300 godina pre događaja "Igre prestola", a fokus projekta biće na moćnoj dinastiji Targarien koja je nekada vladala Vesterosom.

Serija će imati 10 epizoda, a snimanje bi trebalo da počne sledećeg meseca. Za sada je poznato da će u seriji učestvovati Olivija Kuk, Ema D’Arsi, Pedi Konsidin i Met Smit, prenosi Klix.

Drugi projekat u koji je pisac trenutno uključen odnosi se na seriju radnog naziva "10.000 brodova" čija bi tema trebalo da se odnosi na život kraljice Nimerije koja je živela 1.000 godina pre događaja iz knjige 2Igra prestola" .Martinovo delo "Sandkings" iz 1979. godine trenutno se priprema za filmsku adaptaciju, a režiser filma trebalo bi da bude Gor Verbinski.

Serijal "Game of Thrones" emitovan je između 2011. i 2019. godine i bio je jedan od najuspešnijih HBO-ovih projekata, a serija je osvojila 59 nagrada Emi što je postavilo rekord za jednu seriju. Međutim, ljubitelji serije još uvek čekaju da pisac završi projekat šeste knjige u seriji pod nazivom "Vetrovi zime".

Martin je nekoliko puta govorio o izlasku ove knjige i nekoliko puta odlagao njeno izlazak. Međutim, autor je nedavno rekao da bi knjiga trebalo da izađe do kraja 2021. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati