Film i TV

[ Izvor: Nova.rs ]

19. 01. 2021. 12:37 8

Branka Katić: Mika me ponižavao i vređao pred svima

Nije čas prošao da me nije slao na umivanje. Govorio mi da sam glupa, a takođe smo imali i jednu epizodu gde mi je zbog igranja sa bendom "Zabranjeno pušenje" u "Hitu meseca", a što je bio deo sticanja radnog iskustva, prakse u srednjoj školi, napravio scenu pred svima i pitao me da li je u redu da se devojčica od 15 godina "probija sisama kroz svet" - istakla je glumica Branka Katić, koja je podržala koelginice koje su preživele zlostavljanje od profesora glume Miroslava Mike Aleksića.

- Dajem punu podršku mojim mladim koleginicama, vrsnim glumicama i hrabrim ljudskim bićima. Žao mi je zbog svega što su prošle i dvim im se jer nisu dale da ih to duhovno i mentalno uništi - navela je Katić za Nova.rs.

Ona je istakla da je volela druženje polaznika, ali da se nikad nije osećala sasvim prijatno na časovima jer bi uvek bila meta njegovih grubih verbalnih opaski.

- Često bi me i rasplakao. Jednom je zamolio sve ostale da izađu da bi mi zatim objasnio da sve to radi zato što me voli. To je bilo sve, nije nikad fizički ugrozio - priča Katić.

Po njenim rečima, i mnogo godina kasnije, Miroslav Aleksić je i dalje neko čijeg se ponašanja seća kao mentalnog nasilja.

- Nadam se da će nadležni utvrditi sve neophodne detalje svega što se desilo i da će pravda biti zadovoljena. Još jednom šaljem veliku podršku, divljenje i ljubav svojim izuzetnim mladim koleginicama. Napravile su ogroman korak u zaustavljanju daljeg nasilja prema deci i ženama i na tome sam im beskrajno zahvalna. Neka sreća prati hrabre - rekla je poznata glumica.

Miroslav Mika Aleksić priveden je za vikend jer ga je više devojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović.

O zlostavljanju koje je pretrpela u Aleksićevoj školi, javno je progovorila i glumica Iva Ilinčić.

Aleksiću je određen pritvor od 30 dana, a na saslušanju je negirao sve optužbe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati