Film i TV

V. T.

17. 01. 2021. 14:36 19

ŠTA ĆE REM DA URADI? "Kolegijum vidovnjaka o aplikaciji za čet sa mrtvima"

Na televiziji "Hepi" gotovo svakodnevno možemo videti prizore iz paralelnog univerzuma, a jutros su na ovoj nacionalnoj televiziji svoju kreativnost nadmašili i ušli u svet mrtvih - održan je, naime, kolegijum vidovnjaka o aplikaciji za čet sa mrtvima!

Pored svih ozbiljnih tema i sagovornika kojima bi jedna televizija mogla da se pozabavi, uredništvo TV Hepi odlučilo je da jutro započne u svom stilu - što dalje od realnosti to bolje. Tako su sagovornici "čuvene voditeljke" Jovane Jeremić jutros bili Šeherezada, Lav Geršman, Nedeljko Dražić i Dejan Lučić, poznati kao beli magovi, vidovnjaci, šamani ili teoretičari zavere,pa su svi zajedno održali "kolegijum o aplikaciji za čet sa mrtvima"?! Uz sve pomoć astrologa Sonje Cole.

Ako izuzmemo apsurdnost teme, problem sa ovom emisijom jeste ogromnna količina dezinformacija i neistina koje su izgovorene o pandemiji koronavirusa i ostalim važnim životnim temama. Kako je moguće da se ovo toleriše televiziji sa nacionalnom frekvencijom i zašto nadležno regulatorno telo REM ne reaguje na ovo, ključno je pitanje.

Gledaoci "Hepija" mogli su da od ovih "eminentnih stručnjaka" u emisiji čuju da je "korona crna magija", da "Fajzerova vakcina ubija", "da se treba klistirati svojim urinom" jer je to pomoć pri svim telesnim tegobama.

Regulator elektronskih medija (REM) već godinama ne reaguje na gnusne sadržaje i emisija poput "Parova" ili "Zadruge", koji se emituju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Kazne koje se za kršenje zakona propisuju su ili minorne ili u najvećem broju slučajeva uopšte ne postoje.

Do kada će REM ćutati na gomilu laži i pogrešnih informacija kojima građane svakodnevno zatrpavaju sa malih ekrana televizije koje imaju višemilionske auditorijume? Dokle će narod zaglupljivati i za to neće snositi posledice?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati