Film i TV

Direktno.rs

22. 11. 2020. 16:44 3

Ovako je govorio Nadarević: Srećan sam da nas nisu otrovali ovi trovači

Legendarni glumac Mustafa Nadarević preminuo je u 77. godini nakon duge borbe sa teškom bolešću. On je često isticao da je ostao u dobrim odnosima sa prijateljima iz Beograda, bez obzira na sukobe koji su zadesili naš region.

Nadarević je glumio u preko 70 filmova, među kojima su "Miris dunja", "Otac na službenom putu", ostvarenje "Već viđeno" Gorana Markovića i jugoslovenski film "Glembajevi". Ipak, poslednjih godina je ostvario dodatnu popularnost ulogom Izeta Fazlinovića u seriji "Lud, zbunjen, normalan" koja se godinama prikazuje na domaćim kanalima.

Volele su ga starije generacije koje se sa nostalgijom sećaju pomenutih ostvarenja, ali je zbog popularnosti sitkoma "Lud, zbunjen, normalan" prirastao srcu i mlađoj populaciji.Mustafa je bio cenjen iz još jednog razloga: tokom i nakon sukoba koji su se dogodili na prostoru bivše Jugoslavije, on nije dozvolio da ga to odvoji od prijatelja i kolega koje je imao u "neprijateljskim" zemljama. Govoreći za portal Piplmetar pre nekoliko godina, Nadarević je istakao da nikada nije prekinuo prijateljstvo sa ljudima iz Beograda.

- Čuli smo se i družili svih ovih godina i u vreme raspada Jugoslavije. Bolje da ne govorim njihova imena, jer ako kažem Mira, zaboravio sam Voju… Srećan sam da nas nisu otrovali ovi trovači - rekao je tada glumac.Istom prilikom se osvrnuo i na nepravdu da zbog "nečijeg ludila ispaštaju celi narodi". Nadarević je napomenuo da ne misli da će se takva nepravda ikada ispraviti.

- Mislim da neće. U svim ovim događanjima na našim prostorima, najviše je stradao baš jadni narod. Još od Turaka je raja dobijala svoj fasung, a ratni profiteri se javljaju, to je jasno, gde god pogledate. To je i normalno. U ratu ispliva svašta - jasan je bio glumac i dodao:- Kad hodam ulicom, vidim da "mrki" ljudi idu prema meni. Deca se, tu i tamo, smeju. Još ne znaju šta ih čeka. To prevrtanje dinara pet puta preko ruke, hoćeš li ga potrošiti ili nećeš, dosta nas je uozbiljilo. Tako je, kako je. Pokušavamo, ali nažalost ne možemo promeniti trenutnu situaciju. Možda ćemo se opametiti i pravda će možda na kraju pobediti.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati