Film i TV

Direktno.rs

03. 06. 2020. 15:13 0

Diva srpskog glumišta - Anica Dobra

Anica Dobra je jedna od naših najslavnijih glumica, koja je pored domaćih, glumila i u mnogim nemačkim filmovima. Ova talentovana i lepa glumica iza sebe ima veliku i bogatu karijeru, pa je iza nje veliki broj snimljenih filmova.

Anica Dobra je rođena 3. juna 1963. godine u Beogradu, pa danas slavi 57. rođendan.  Upisala je Akademiju dramskih umetnosti na kojoj je diplomirala 1987. godine, a veliki momenat u njenoj karijeri bio je od 1977. do 1981. godine kada je glumila u nemačkim filmovima. U to vreme je živela u Frankfurtu.

Posle četiri godine koje je provela u inostranstvu Anica je rešila da se vrati u Beogradi i upiše poznatu Akademiju. Tokom studija je sarađivala s velikim brojem stručnjaka kao što su: Dragan Mrkić, Arijana Ćulina, Predrag Bajčetić i ostali.

Glumica je debitovala na filmu "Pera Panker" 1985. godine što je bio samo početak njene velike karijere. Posle dve godine dobila je nagradu na Filmskom festivalu u Puli za film "Već viđeno". Da je prava glumačka zvezda potvrdila je ulogom u filmu "Balkan ekspres", a tada je nastupala i u Ateljeu 212.

A, nije samo gluma ono što kod nje volimo, već i lep glas, pa su tako i dan-danas kultne neke od numera koje je Anica pevala u filmu "Crni bombarder", gde je igrala pored Dragana Bjelogrlića.

Učestvovala je i na mnogim festivalima, pa je tako na nagovor Emira Kusturice bila predsednica žirija filmskog festivala Kustendorf. Anica Dobra danas živi u Beogradu, u braku je sa Miodragom Softićem i ima ćerku Minu koja je krenula maminim stopama u svet glume.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati