Film i TV

Srđan Škoro

07. 04. 2020. 13:13 1

Milicine maske koje život znače

Pokušavao sam mnogo puta, stajao u redovima ispred raznih apoteka, ali nikako nisam uspeo da kupim masku. Možda sam čekao ispred pogrešnih apoteka, a možda jednostavno nisam imao sreće, jer predsednik Srbije je toliko miliona maski nabavio da je prosto neverovatno kako nisam uspeo makar jednu da kupim.

Zato je moju prvu i za sada jedinu masku meni sašila i poklonila Milica Kralj, pozorišna rediteljka. U pauzi između svojih online predavanja studentima, Milica Kralj je neumorno šila maske, najpre je snabdela čitav komšiluk, pa familiju, a onda i sve prijatelje. Naviknuta od malena da zna šta su to daske koje život znače, velika ćerka svojih velikih roditelja i glumaca Ljiljane i Petra, za kratko vreme proizvela je ogroman broj maski koje život znače. Kao i u pozorištu ili na filmu, tako i u životu, maska ume nekad da bude jako bitna. Naročito u doba korone.

Osim što sam ponosan na to što poznajem Milicu i imam dovoljno sreće da mogu s njom da se družim, posebno zadovoljstvo mi je činilo što su me ljudi na ulici zaustavljali i pitali gde sam nabavio tu masku. Drugim rečima, maske Milice Kralj ne samo što štite od trenutne pošasti, već su i poseban modni detalj koji svako dobronameran odmah primeti. One su unikati, jer su sve šivene s ljubavlju, jedne blagorodne osobe, uz to beskrajno kreativne i talentovane.

Ono što sam, takođe, mogao da primetim je da Milicine maske ne štite samo od korone, već i od Vučića, Nestorovića i mnogi drugih koji u ove dane kad još ne znamo šta nas čeka, šire negativnu energiju i strah.

Duboko verujem da će nas Milicine maske sačuvati od postojećih zala, a čim se ukine vanredno stanje, zna se, prva subota u 18 časova na Platou je naša. Nadam se da ćemo tada usvojiti jednu malu uredbu po kojoj neće biti dozvoljen odlazak kućama dok se ne osvoji sloboda i pravo na postojanje. Neka to bude i ostane jedini policijski čas na svetu gde će narod biti sve vreme na ulicima. Do pobede, naravno.

Doći ću sa maskom, zlu ne trebalo. Milicinom, jer drugu nemam. Dođite i vi. Koliko god delovao zagađeno, vazduh slobode u Srbiji, ipak, se može osetiti na svakom koraku.  

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati