Film i TV

Direktno.rs

06. 04. 2020. 10:46 2

FAJT na filmskoj sceni: Biković je Vučićeva/Putinova pudla!

Reditelj filmova "Šejtanov ratnik", "Šišanje" i "Pored mene", Stevan Filipović, napravio je pravu pometnju u filmskom svetu zbog svog komentara na račun "Južnog vetra" i Miloša Bikovića na Tviteru.

Nakon prikazivanja jedanaeste epizode serije "Južni vetar", svi su pričali o sceni gej poljupca, a jedan broj ljudi je na društvenim mrežama osudio aktere ove scene.

Upravo je taj momenat bio okosnica za sledeći tvit Filipovića:

- Čekaj, praviš "Južni vetar", reklamu za škaljarski klan za IDJ klince, gde je glavni glumac homofob, nacionalista i Vučićeva/Putinova pudla, a onda se čudiš što ti isti klinci hejtuju gejeve i što ne mogu da razlikuju dramsku seriju od rijalitija, pa nemojmo se zaje*avati, kolege - napisao je na Tviteru reditelj, a u odbranu "Južnog vetra"  stao je reditelj Srđan Dragojević.

- Nema pedagošku ulogu, svakako, ali pretera ga. To je veoma dobro urađen žanr film i verodostojan je. Ogledalo vremena. Nekako homofobiju ne mogu baš tu da učitam. Homofobija se pojačala zbog animoziteta prema osobi koja statira na mestu Premijera, da li je to planski, ne znam - poručuje Dragojević, koji je ranije već kritikovao seriju i njenog reditelja i scenaristu Miloša Avramovića.

Filipović je onda dalje u komentarima ispod tvita pojasnio zašto se na njegovoj meti našao glavni glumac "Južnog vetra", Miloš Biković:

- Homofobija je u izjavama glavnog glumca da nikada ne bi igrao geja i politikama koje promoviše. Sam film je kao da si uzeo "Rane" i dao im hepiend. Može, al' onda znaš ko će da se loži na to - napisao je reditelj.

U raspravu se potom uključio i Biković, koji je Filipoviću poručio da lepo pročita članak koji pominje.

- Ti nisi ni pročitao taj članak (od četiri rečenice) koji ovde navodiš kao dokaz za homofobiju, ali si pohitao da me pljuneš. Da jesi, ne bi ga navodio. Seriju nisi gledao, kako sam priznaješ. Bolje da ne ulazimo u raspravu, jer izgleda da je nešto lično u pitanju - smatra Biković, dok Filipović to negira:

- Lično, "sigurno"? Iako se ne poznajemo? Rekao bih da su političke razlike u pitanju, zbog kojih, između ostalog, nismo na "ti" na Tviteru.

Biković je, na kraju, još jednom pozvao Filipovića da pročita tekst koji je citirao.

- Nisam očekivao takvu površnost od nekoga ko predaje na fakultetu. Prosto je smešno. A i članci koje navodiš te demantuju. To znači da je motivacija lično nezadovoljstvo ili ljubomora. Nego, jesi li pročitao to što si naveo? Ne moraš da odgovaraš. Rasprava je besmislena. Ćao - zaključio je glavni glumac ove serije i filma.

Poruku za Filipovića imao je i scenarista i reditelj "Južnog vetra", Miloš Avramović.

- Stevo, mi nismo kolege, ti si diletant. Pačji prdež ima veću težinu od tvojih izopačenih komentara. Totalno si nebitan lik, pa iskreno ne bih dalje - napisao je Avramović.

Celu "zavrzlamu" možete ispratiti ispod pomenutog tvita:

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati