Zabava

[ Izvor: Predrag Đukanović ]

01. 11. 2019. 20:30 1

LUDILO MOZGA #11 "Dama ne da Interu"

Hvala svevišnjem i prvorođenom što u našoj državi mesta za kritiku medija ima svakodnevno. Da novinarski posao pada na sve niže grane pokazuje i naslov "Dama ne da Interu". Želja - da vidim na kojem je nivou novinarstvo, cilj - da nasmejem čitaoce, poenta - kritika.

Okupila se ista družina za slavskim astalom i ove godine, da se poradi malo na dobijanju pritiska, krkanjem pečenja i zalivanjem vinom, pa se kao i obično povede razgovor o dve krucijalne stvari muške egzistencije - politici i ženama.

O ovome prvom nećemo govoriti, nije pristojno, ali kada dođe drugopomenuti činilac muškog bitisanja na red, tu se svašta ima čuti. Psihologija sela kaže da svi vole da se takmiče čiji je najduži staž kao alfa mužjaku, ali nije to ništa, dok se to ne obuče, prilično loše doduše, u odelo ironije. "Je li mali, jesi li i ti malo, a?" Pita komšija, malog sestrića uz onaj šumadijski crvkut, kojim provlači vazduh između zuba da otkloni ostatke pečenja. Dete gleda, neprijatno mu. "E, ja sam u tvojim godinama počeo", nastavlja seoski Kazanova.

Ove rečenice mi vraćaju film na detinjstvo, kada su u me u neprijatnu situaciju dovodili rođaci, komšije, koje drma kriza srednjih godina, a koji izvor sopstvenog humora traže u prizemnim prozivanjima deteta, obavezno uz spominjanje ujne ili tetke i grozan smeh kojeg se i danas ježim. Zareknem se tada da neću biti takav, već da ću kad porastem, biti okružen pismenim, divnim ljudima, elokventnim i dovitljivim, hrabrim i neustrašivim slovoslagačima - novinarima.

Jutros sedam za sto i uzimam "Tip Novosti" da vidim šta se dešava na sportskoj svetskoj sceni, kad tamo naslov - "Dama ne da Interu". Ponovo vrtim isti film, ježim se, stomak mi se prevrće. Kada su rođaci sa čuvenim šumadijskim crvkutom počeli da rade kao novinari?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati