Svet

[ Izvor: Mediji ]

11. 10. 2024. 22:09 0

Hrabra žena se porodila usred razornog Miltona (FOTO)

Usred razornog uragana "Milton" koji od srede uveče kosi Floridu, dogodilo se pravo iznenađenje. Naime, Kenzi Levlen porodila se tokom stravične oluje i na svet donela dečaka.

Roditelji kažu da je njihov sin, koji je rođen u vreme strašnog "Miltona", "čudo". Kenzi Levlen i Devju Benet izdržali su opasno putovanje do bolnice dok je uragan pustošio Floridu.

Bio je to scenario iz noćne more za Devjua, čiji je otac umro kad je uragan Irma pogodio Floridu 2017. godine.

- Moj tata je imao srčani udar, a kola hitne pomoći nisu mogla da dođu do nas tokom oluje - prisetio se.

Kenzi je dobila trudove u sredu ujutru, nekoliko sati pre udara uragana.

- Moj um je samo jurio milion na sat, kao, šta da radim? Bila sam jako nervozna - ispričala je dvadesetdvogodišnjakinja.

Voda je već počela polagano da prodire u njihov dom u Port Šarlotu, a oni su se uputili na opasno putovanje u bolnicu "Sarasota Memorial Hospital" u Venisu.

- Mama nas je vozila i bilo je jako vetrovito, pa smo pokušavali da budemo što je moguće oprezniji. Nije bilo baš puno ljudi na ulicama jer je napolju bilo jako vetrovito i padalo je dosta kiše - kazala je Kenzi.

Nakon što je stigla u bolnicu, smeštena je u sobu s prozorom koji je pružao pogled na razornu moć uragana.

Devju Lester Benet IV. bezbedno je rođen carskim rezom u 23:45 po lokalnom vremenu.

Uragan "Milton" oluja veka

Najmanje 16 osoba poginulo je u uraganu "Milton" na Floridi, potvrdili su američki zvaničnici za CBS. Očekuje se da će broj mrtvih rasti.

Uragan "Milton" je u četvrtak ostavio više od 3 miliona potrošača bez struje, a obim štete se još procenjuje. Najveći nestanci struje prijavljeni su u okrugu Sarasota.

Okrug Hilsboro imao je najviše nestanaka struje u 2 sata ujutru po lokalnom vremenu, sa 510.000 kupaca u mraku. U okolnim okruzima, između 80 i 97 odsto kupaca energije bilo je bez struje, uključujući okruge Sarasota, Manatee i Hardee.

Podsetimo, uragan "Milton" pogodio je veći deo Floride, a već su raspoređene hiljade jedinica Nacionalne garde, kojima pomažu jedinice iz drugih američkih država, a, između ostalog, treba da obezbede da 50.000 elektromontera ponovo osposobe elektromrežu širom Floride.

Delovi Floride još se oporavljaju od uragana "Helena" koji je pre dve sedmice pogodio region Zaliva Tampa i region Big Bend na severu države. Ovaj uragan odneo je najmanje 230 života u šest američkih saveznih država.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati