Svet

[ Izvor: Mediji ]

10. 10. 2024. 13:47 0

Pet godina nije bio na poslu, a zaradio 600.000 evra

Svake godine Udruženje poreskih obveznika otkriva slučajeve rasipanja državnog novca. Ovog puta naveden je primer državnog službenika iz savezne zemlje Falačko-Porajnje u Nemačkoj, koji je uspeo da pet godina ne radi ništa u svojoj matičnoj kancelariji.

Napravljena je šteta u ukupnom iznosu od 600.000 evra, u šta je uključena njegova plata i pravo na službeničku penziju.

Službenik iz Betzdorf-Gebhardshaina sedeo je u svojoj kancelariji od 2017. do otprilike 2022. godine, očigledno provodeći vreme ne radeći ništa.

U početku je bio u gradskoj opštini oko šest meseci bez ikakvog posla. Tada je za njega napravljena posebna uredba o radu od kuće, piše Udruženje poreskih obveznika u Crnoj knjizi.

Prema udruženju, opštinsko nadzorno telo je pokrenulo opsežnu reviziju protiv gradonačelnika, a državno tužilaštvo u Koblenzu je pokrenulo istragu zbog sumnje u zloupotrebu poverenja.

Gradska opština je čak pretresena u januaru 2024. godine. Gradonačelnik je smatrao da je nepravedno optužen, ali je kasnije tog meseca najavio da želi prevremenu penziju.

Udruženje poreskih obveznika otkrilo apsurdan slučaj rasipanja poreza u Crnoj knjizi.

Opštinsko nadzorno telo je nakon pregleda zaključilo da ne postoji poseban razlog da državni službenik trajno radi od kuće, iako zapravo nema nikakvih zaduženja.

Nadzorno telo lokalne samouprave izvestilo je Udruženje poreskih obveznika da pretpostavlja da je gradonačelnik, službenika pustio na rad od kuće iz "ličnih razloga". Gradonačelnik i njegov šef kabineta su takođe bili svesni da je službenik kod kuće nezaposlen, prenosi Fenix.

Sam službenik se ne može optužiti za povredu službene dužnosti, jer mu je naređeno da radi od kuće. Službenik takođe nije kriv što nije dobijao nikakve zadatke.

Opština očigledno nije obezbedila ni tehničku opremu potrebnu za radno mesto u kućnoj kancelariji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Napadnut krokodil

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati