Svet

Direktno.rs

09. 10. 2024. 08:57 0

"Letovala sam u Hrvatskoj, najgore je bilo kada je došla UDBA"

Memoari Melanije Tramp su, očekivano, odmah nakon objavljivanja podigli veliku buru širom sveta, a ništa drugačije nije ni u susednoj Sloveniji, gde je Melanija odrasla i o kojoj opširno piše u svojoj biografiji.

Opisala je, između ostalog, svoje detinjstvo u Sevnici, u Sloveniji i prisetila se kako je sa samo šest godina počela da se bavi manekenstvom, piše Jutarnji.hr.

Kaže da joj je detinjstvo u Sloveniji bilo srećno. Majka Amalija je odrasla na imanju gde se uzgajao luk, kasnije je radila u fabrici, a njen otac Viktor Knavs je bio prodavac automobila. Melanija piše da su roditelji nju i njenu sestru Ines vodili na koncerte Eltona Džona i Tine Tarner, kako bi se tada osećale povezanije sa zapadnim zemljama, Austrijom i Italijom.

Međutim, Melanija se prisetila i neprijatnih trenutaka iz života na prostoru bivše Jugoslavije, poput upada UDBE u njihovu kuću zbog, kako kaže, "sumnjivog načina" života njenog oca. Naglasila je kako su njene komšije cinkarile njenog oca.

- Neko, komšija, kolega ili navodni prijatelj prijavio je vlastima očev vozni park - rekao je i slovenački izvor za britanski "Dejli mejl".

Melanija je u svojoj biografiji negirala da je njen otac bio komunista, ističući da komunizam ne odražava njegova politička uverenja.

- Njegovo članstvo u Komunističkoj partiji bilo je obavezno jer je partija uvela automatsku mesečnu članarinu od dela njegove plate - navodi se u knjizi, a prenosi "Dejli mejl".

Izvor pomenutih britanskih medija ranije je za iste rekao da je članstvo Melanijinog oca u KPJ donelo brojne privilegije porodici bivše prve dame. Tvrdi da su u gradu imali poseban tretman, prvo pristup osnovnim stvarima, a Viktor Knavs je zarađivao mnogo bolje od ostalih Sevničana.

Kako pišu britanski mediji, pozivajući se na tvrdnje osobe koja je tada živela u Sevnici u Sloveniji, u Melanijinom detinjstvu je samo pet odsto Slovenaca bilo u Komunističkoj partiji i iako njen otac nije javno isticao svoje političko opredeljenje - bilo je očigledno, kako njegovim rođacima tako i komšijama.

Melanija dalje piše da njeni roditelji nisu bili posebno politički aktivni, iako su preživeli značajne političke događaje.

- Odrastajući, osećala sam se povezanijom sa našim komšijama u Italiji ili Austriji nego sa komunističkim zemljama u istočnoj Evropi - nastavila je Melanija.

- Skijala sam u Alpima i odmarala se u Hrvatskoj, na dalmatinskoj obali - piše ona i dodaje: "Zaista, moje detinjstvo je bilo ispunjeno srećom, lepotom i pozitivnošću, daleko od tipične priče devojčice koja je odrastala u komunističkom društvu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati