Svet

[ Izvor: Mediji ]

08. 10. 2024. 21:34 1

Netanjahu zapretio Libanu: Biće kao u Gazi

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu pozvao je danas Libance da "spasu" svoju zemlju oslobađajući se od Hezbolaha, preteći da će u suprotnom ona pretrpeti "razaranje i patnje kao one koje se vide u Gazi".

- Eliminisali smo (Hasana) Nasralaha, i onog ko ga je zamenio i onog ko je njegovu zamenu zamenio - rekao je Netanjahu u video poruci na engleskom, bez davanja imena.

Vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen je u izraelskom udaru na južno predgrađe Bejruta 27. septembra.

Netanjahu je govorio u vreme kada Izrael proširuje svoju kopnenu ofanzivu na islamistički pokret Hezbolah na jugu Libana.

Na prvu godišnjicu smrtonosnog napada palestinskog Hamasa na teritoriju Izraela, juče, 7. oktobra, posle čega je usledila izraelska ofanziva na Gazu u kojoj ima desetine hiljada poginulih i načinjena su ogromna razaranja, Netanjahu je obećao da će nastaviti borbu do pobede protiv libanskog Hezbolaha i protiv islamističkog palestinskog pokreta Hamas, oba pokreta koje podržava Iran.

- Oslobodite vašu zemlju od Hezbolaha - poručo je on Libancima.

Uprkos udarima koje je Izrael naneo Hezboalhu i Hamasu, ti pokreti i dalje ispaljuju rakete na Izrael, koji se na jugu graniči sa pojasom Gaze a na severu sa Libanom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Daj da se uozbiljimo

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati