Svet

[ Izvor: Mediji ]

08. 10. 2024. 18:33 0

Snažan udarac Rusima: Ukrajinci im oštetili ratni brod (VIDEO)

Obaveštajna služba, poznata po akronimu GUR, navela je da je ovo drugi napad koji su izveli na ruski ratni brod u Baltičkom moru ove godine.

Agencija nije navela na koji način je izvela poslednju operaciju, ali je rekla da je voda ušla u motor broda "Aleksandar Obuhov", minolovca klase Aleksandrit, kroz "misterioznu rupu" u gasnoj cevi.

- Brod, koji je bio stacioniran u gradu Baltijsk i trebalo je da ode na borbeno dežurstvo, ozbiljno je oštećen - pisalo je u poruci na aplikaciji Telegram.

Nije bilo trenutnih komentara iz Rusije, koja je započela svoju punu invaziju u februaru 2022. godine. Njena eksklava Kalinjingrad nalazi se više od 300 km severozapadno od Ukrajine.

U saopštenju GUR-a navodi se da brod prolazi kroz velike popravke nakon incidenta.

Obaveštajna služba je objavila ono za šta tvrdi da je video snimak napravljen 3. oktobra, na kojem se vidi motor broda koji zahteva popravku nakon što je voda ušla u njega. Drugi deo snimka je navodno napravljen 29. septembra i prikazuje malu rupu.

Reuters nije mogao odmah da potvrdi video ili tvrdnje GUR-a.

GUR i proukrajinska ruska vojna grupa preuzeli su ranije ove godine odgovornost za podmetanje požara na ruskom ratnom brodu u Baltičkom moru u aprilu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Daj da se uozbiljimo

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati