Svet

[ Izvor: Mediji ]

08. 10. 2024. 10:26 0

Prevrnuo se školski autobus sa 43 učenika (FOTO)

Četiri osobe su u bolnici nakon što je školski autobus, u kojem je bilo 43 učenika, sleteo sa puta u Severnoj Irskoj, saopštili su bolničari.

Služba hitne pomoći Severne Irske (NIAS) saopštila je u ponedeljak u 16.30 časova da je proglasila veliki incident nakon nesreće u Karoudoru, u okrugu Daun, u kojoj je autobus završio polju nekoliko metara od puta.

Pored većeg broja đaka sa lakšim povredama, na licu mesta je zbrinuto osam osoba sa težim povredama, a četiri pacijenta su na bolničkom lečenju, saopštila je Hitna pomoć.

Majka 12-godišnjeg dečaka koji je zadobio povredu glave i učenik je na Strangford integrisanom koledžu opisala je da je čula "đake kako vrište preko telefona nakon što se vozilo prevrnulo", piše Independent.

- Autobus je udario u stub i počeo je da koči, sleteo je niz ovo brdo. Samo je počelo da se trese. Zatvorio sam oči, a onda sam ih otvorio i bio sam na podu - rekao je Dilan Li, koji je sedeo na gornjem spratu autobusa.

- Onda je jedan čovek došao sa čekićem i svi prozori su bili razbijeni da bismo mogli da izađemo. Zavlačio sam se ispod stvari razbacanih stvari kao što su školske torbe - rekao je.

Vatrogasci, uključujući i specijalistički tim, požurili su u pomoć, dok je policija pozvala vozače da izbegavaju područje jer su prijavili da su policajci na licu mesta.

U saopštenju Hitne pomoći navodi se da su u autobusu bila 43 učenika, kao i vozač, dodajući da će četiri pacijenta biti potrebna bolničko lečenje, a ostali treba da budu otpušteni na licu mesta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Pazi, bandera!

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati