Svet

[ Izvor: Mediji ]

04. 10. 2024. 07:35 0

Eksplozije u Bejrutu: Izrael napao, oblaci dima nad gradom (VIDEO)

Izraelsko bombardovanje izazvalo je velike eksplozije ispred međunarodnog aerodroma u Bejrutu tokom noći u kojoj su vazdušni napadi bili usmereni na Hezbolah u samom gradu.

Cilj je bio nejasan, ali se zna da se aerodrom graniči sa Dahijehom - Hezbolahovim uporištem u glavnom gradu. Oblaci dima mogli su se videti nad gradom dok je svitala zora, javlja BBC.

Ministarstvo javnog zdravlja Libana saopštilo je da je 37 ljudi ubijeno u izraelskim kopnenim i vazdušnim napadima u poslednja 24 sata, dok je 151 osoba ranjena.

Libanska vojska je saopštila da su dva njena vojnika ubijena na jugu zemlje dok su izraelske snage nastavile sa invazijom na Hezbolah i naredile da se evakuiše još 20 gradova i sela.

Izraelska vojska nije komentarisala te podatke, ali je navela da su njene trupe ubile borce Hezbolaha blizu granice. Hezbolah saopštava da je gađao izraelske trupe sa obe strane granice.

Dva fatalna napada na vojnike libanske vojske dogodila su se u razmaku od samo nekoliko sati u četvrtak, trećeg dana invazije.

U prvom incidentu, saopštila je vojska, jedan vojnik je poginuo, a drugi je ranjen "kao rezultat agresije izraelskog neprijatelja tokom operacije evakuacije i spasavanja sa libanskim Crvenim krstom u selu Tajbeh".

Crveni krst je saopštio da su četiri njegova dobrovoljca takođe lakše ranjena i da je njihovo kretanje bilo koordinisano sa mirovnim snagama UN.

Vojska je saopštila da je u drugom incidentu poginuo još jedan vojnik "nakon što je izraelski neprijatelj gađao vojni položaj u oblasti Bint Jbeil".

- Ta jedinica odgovorila je na otvorenu vatru - dodala je libanska vojska.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati