Svet

[ Izvor: Mediji ]

02. 10. 2024. 16:52 3

Trčao za teroristom u Izraelu i ubio ga (VIDEO)

Dugokosi mladić Lev Kreitman opušteno je jeo šniclu u jednom restoranu u Jafi kad je začuo pucnjavu koja nije bila daleko. Bez oklevanja potrčao je prema tramvajskoj stanici na kojoj su dvojica terorista pucala i noževima ubadala svakoga ko je tuda tada prolazio.

Lev je izvukao svoj pištolj i suprotstavio se napadačima ubivši odmah jednog od njih. Na platformi X pojavio se i snimak na kom se vidi Lev kako trči u sandalama i puca, prisiljavajući drugog teroristu da pobegne.

Lev se nakon toga brinuo za ranjene dok hitne službe nisu stigle. Policija je kasnije potvrdila da je sedmoro ljudi ubijeno, a 11 ih je ranjeno u tom terorističkom napadu, koji se odvio svega nekoliko minuta pre nego što je počeo iranski udar na Izrael.

U razgovoru za Dejli mejl Lev je opisao svoj junački čin. "Živim odmah iznad tramvajske stanice u Jafi, upravo sam bio završio s poslom i bio sam gladan jer nisam imao ništa kod kuće. Sišao sam dole u restoran šnicli i tada sam čuo pucnjavu", ispričao je Lev i objasnio da je poslednjih šest meseci služio u Gazi te kako je odmah prepoznao da je sigurno reč o pucnjavi, a ne o nečem drugom.

- Video sam tramvaj kako se približava i pokušao sam da ga zaustavi, ali nije stao. Kad se udaljio, tada sam video mrtve ljude na tlu stanice. To je bio i trenutak kada sam video dvojicu terorista. Jedan je počeo da beži u mom smeru. U tom sam se trenutku skrivao iza kanti za smeće, skrivao se u uličicama, ali sam ga držao na oku. Pucao sam na njega - ispucao sam puno metaka jer sam imao pištolj i bio sam na udaljenosti. Jedan ga je pogodio, a onda je potrčao i pao.

Lev se zatim posvetio povređenima da utvrdi ko je mrtav, a ko je živ i može li se nekome od njih pomoći. Hitne službe ubrzo su stigle, a policija je nedugo zatim eliminisala i drugog teroristu.

Junaštvo mu nije strano

Levu Kreitmanu to nije prvi herojski čin. Pre godinu dana, za vreme Hamasovog napada na Izrael 7. oktobra, Lev se nalazio u blizini Nova festivala, koji su napali pripadnici Hamasa. Odande je izvukao 20-ak mladih, s kojima je zajedno pobegao pred napadačima.

Posle svega što je preživeo Lev više ne ide nigde bez oružja. Na pitanje novinara oseća li se kao junak odgovorio je: - Voleo bih da sam bio bolji. Voleo bih da sam eliminisao i drugoga. Laska mi to, ali je i čudno. Ne osećam se kao heroj.

Pitali su ga i za izbor obuće u kojoj je lovio teroriste po Jafi, na šta je rekao da on te sandale stalno nosi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati