Svet

[ Izvor: Mediji ]

02. 10. 2024. 17:49 3

Ostavio auto na parkingu, sačekao ga šokantan prizor

Nemac Rudolf Mejer (68) iz Rotenburga je shvatio da je neko koristio njegov Audi Q5 dok je on sa suprugom bio na godišnjem odmoru na Tajlandu. Za nemačke medije je ispričao što se dogodio.

Rekao je da je na internetu pronašao firmu "Skyway Parking" koja je izgledala pouzdano iako je na Guglu ponekad naišao na loše kritike. Rezervisao je uslugu parkiranja i platio 115 evra za tri nedelje.

- To je stvarno jeftino za frankfurtske standarde - rekao je Mejer.

Kako prenosi Fenix-magazin, umesto sastanka dogovorio je sa zaposlenim direktno na terminalu, a Mejer mu je predao ključeve automobila. "Skyway Parking" reklamira sigurna parking mesta nedaleko u krugu firme.

Tri nedelje kasnije porodica Mejer se vraća kući. Obratio se firmi, zaposleni mu je vratio ključeve ispred terminala i Mejer je mogao da krene kući. Međutim, muškarac je shvatio da je rezervoar vozila malo puniji nego kad ga je ostavio, unutrašnjost lepo očišćena, osetio se blagi miris cigareta. Pre nego što ga je predao, Rudolf Mejer je fotografisao brzinometar i shvatio da pokazuje 2.700 kilometara više nego kad ga je ostavio.

Zašto je njegov Audi prešao 2.662 kilometra? On i supruga su zvali firmu, ali niko im se nije javio.

Kasnije su dobili direktora firme. On se izvinio Rudolfu Mejeru e-poštom i govorio o sigurnosnom propustu koji je sad ispravljen. Ujedno upozorava penzionera da svoje nezadovoljstvo ne iznosi u javnost. U ovom trenutku loše kritike njegove firme već se gomilaju na internetu.

Firma Franka B. na svojoj početnoj stranici reklamira podzemno parkiralište i video nadzor 24 sata dnevno. Svoj automobil možete predati zaposlenom direktno na aerodromu i dobiti ga nazad nakon odmora ili poslovnog puta. Ali, šta se događa u međuvremenu?

Mejer kaže da je direktor Frank B. kazao da se dogodio "prestup pronevere u firmi". Različita su vozila nezakonito premeštena tokom perioda parkiranja.

- Zaposlenima koji su bili odgovorni za to odmah je dao otkaz bez prethodne najave i obavestio policiju. Nudi odštetu, ali više ne želi da se o tome raspravlja u javnosti - rekao je Mejer koji još nije dobio konkretnu ponudu odštete.

Operater frankfurtskog aerdroma, Fraport, svestan je problema sa "velikom raznolikošću divljih ponuda". Portparol Kristijan Engel stoga ukazuje na 15.000 parking mesta firme, a dodatnih 8.500 trenutno je u izgradnji.

- Ovde je jedno sigurno: protiv "divljih ponuda" parking mesta preduzeće se mere ako se pokaže da su prekršili zakon. Ali, aerodrom je i javni prostor u koji svako može da uđe. Sve dok se tamo ne događa ništa protivzakonito, teško će se intervenisati - rekao je Engel.

Mejer kaže da je srećan što su mu "barem vratili vozilo", jer je moglo da se dogodi i da ostane bez njega. Gde je vozilo bilo dok je on bio na godišnjem, još ne zna.

Slučaj sad istražuje policija Rotenburga. Mejer je podneo žalbu i istrage o "neovlašćenom korišćenju vozila", ali ne nada se da će imati koristi.

- Nisam jedini kom se to dogodilo - zaključio je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati