Svet

[ Izvor: Mediji ]

02. 10. 2024. 16:18 0

Potonuo čamac sa 300 putnika: Veliki broj mrtvih

Strahuje se da je na desetine ljudi utopilo nakon što se čamac, koji je prevozio uglavnom žene i decu koji su se vraćali sa verskog festivala, prevrnuo na severu Nigerije, saopštili su danas lokalni zvaničnici za vanredne situacije i stanovnici.

Nesreća se dogodila sinoć oko 20.30 časova kada je drveni čamac sa skoro 300 putnika potonuo u reci Niger, rekao je Abdulahi Baba Arah, šef Državne agencije za upravljanje vanrednim situacijama nigerijske države Niger.

Spasioci i volonteri iz nigerske ruralne oblasti Mokva spasili su 150 ljudi, dodao je on. Operacija potrage i spasavanja je još uvek u toku, naveo je Arah u saopštenju.

Ismaila Umar, koji vodi udruženje skipera čamaca u Mokvi, rekao je za britansku agenciju da su male šanse da se pronađu preživeli.

Ovo je druga velika katastrofa u nigerijskoj državi Niger u poslednjih 18 meseci. Prenatrpanost i loše održavanje odgovorni su za većinu nesreća na nigerijskim plovnim putevima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati