Svet

[ Izvor: Mediji ]

01. 10. 2024. 16:35 0

22 učenika i 3 nastavnika živi izgoreli u autobusu

Teška tragedija pogodila je danas Bangkok, kada se zapalio dvospratni autobus u kome se nalazilo 38 učenika i šest nastavnika. Kako javljaju lokalni mediji, nastradala je većina njih - 22 učenika i troje učitelja.

Deca, uzrasta između tri i devet godina, bila su iz škole Vat Kao Sangkaram u provinciji Utai Tani i bila su na izletu.

Ministar unutrašnjih poslova Tajlanda Anutin Čarnvirakul, koji je posetio mesto nesreće zajedno sa ministrom saobraćaja Surijom Juangroongruangkitom, rekao je da je u nesrećnom autobusu bilo ukupno 38 učenika i šest učitelja.

Šesnaest učenika i još tri učitelja uspeli su da pobegnu iz plamena.

Jedan od nastavnika je izjavio da vrata gorućeg autobusa u početku nisu mogla da se otvore, što je doprinelo visokoj smrtnosti.

Učenici su se vraćali sa jednodnevnog izleta u Istorijski park Ajutaja i bili su na putu ka obrazovnom centru Elektroenergetske uprave (EGAT) u provinciji Nontaburi kada se desila nesreća. Autobus je zahvatio požar u blizini tržnog centra Zeer Rangsit na Vibhavadi Rangsit putu.

Preliminarni izveštaji sugerišu da je požar možda izazvan pucanjem gume, što je dovelo do toga da voya; iygubi kontrolu i autobus po;ne da struže uz metalnu ogradu. Iskrice od udarca mogle su da zapale rezervoar za gas, s obzirom na to da je vozilo koristilo komprimovani prirodni gas (CNG) kao gorivo.

Ministar Anutin je potvrdio da je spaseno 16 učenika i tri učitelja, kao i da su neki od preživelih pretrpeli povrede. Oni su hitno prebačeni u obližnje bolnice na lečenje.

Ministar saobraćaja Surija je izjavio da će Ministarstvo saobraćaja razmotriti bezbednost upotrebe CNG-a u vozilima, posebno u autobusima, nakon ove katastrofe. Škola je putem FEjsbuka izdala saopštenje, pozivajući roditelje učenika da ih kontaktiraju za informacije o deci.

Ova tragična nesreća privukla je nacionalnu pažnju, a premijerka Paetongtarn Šinavatra izrazila je duboku tugu.

- Kao majka, želim da izrazim najdublje saučešće porodicama povređenih i preminulih - podelila je ona u emotivnoj objavi na platformi X.

Vlada je obećala da će pokriti medicinske troškove za povređene i obezbediti finansijsku naknadu porodicama koje su izgubile voljene.

Istraga o uzroku požara je u toku, dok vlasti rade na rasvetljavanju događaja koji su doveli do ove tragedije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati