Svet

[ Izvor: mediji ]

24. 09. 2024. 16:02 0

Sestra Kim Džong Una preti: Naša zemlja će povećati nuklearne kapacitete

Kim Jo Džong, sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, obećala je da će njena zemlja povećati nuklearne kapacitete i da će preuzeti druge korake u znak odmazde nakon što je jedna američka nuklearna podmornica prispela u Južnu Koreju.

Severnokorejski zvaničnici su nebrojeno puta dosad obećavali da će proširiti svoj nuklearni vojni arsenal.

Međutim, najnovija pretnja Kim Jo Džong dolazi nakon povećanja regionalnih tenzija severnokorejskim otvaranjem novih postrojenja za obogaćivanje uranijuma i testiranjem balističke rakete ranije ovog meseca.

U izjavi koju su preneli državni mediji Kim Jo Džong je rekla da odvraćanje od nuklearnog rata Severne Koreje mora biti ojačano i u kvalitetu i u kvantitetu, neprekidno i neograničeno, kao odgovor na dolazak američke podmornice.

- Američka strateška sredstva nikada neće naći svoje uzporište na Korejskom poluostrvu - rekla je ona i dodala "nastavićemo da da upozoravamo sve luke i vojne baze Južne Koreje da nisu sigurna mesta".

Neki analitičari kažu da njena izjava sugeriše da bi Severna Koreja mogla da testira raketu čiji domet pokriva južnokorejsku lokaciju na kojoj je američka podmornica usidrena.

Južnokorejska vojska saopštila je da je USS Vermont, podmornica na nuklearni pogon, stigla u ponedeljak u južnokorejsku luku Busan kako bi uzela zalihe i omogućila svojoj posadi da se odmori.

Privremeno raspoređivanje američkih vojnih brodova kao što su nosači aviona, podmornice na nuklearni pogon i bombardera u Južnoj Koreji nisu neobični, ali Vašington ih je pojačao tokom prošle godine u demonstraciji sile protiv nuklearnih pretnji Severne Koreje.

Pjongjang često gnevno reaguje na takve posete, nazivajući ih dokazom neprijateljskih namera i reaguje raketnim testovima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Vrlo polako i oslobođeno

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati