Svet

Direktno.rs

16. 09. 2024. 07:34 1

Javio se Bajden posle novog napada na Trampa

Predsednik SAD Džo Bajden je u nedelju osudio "političko nasilje" nakon drugog atentata na bivšeg predsednika Trampa ranije tog dana.

Demokratski predsednik rekao je da je bio informisan o incidentu i federalnoj istrazi u vezi sa tim.

- Osumnjičeni je u pritvoru, i pohvaljujem rad Tajne službe i njihovih partnera iz agencija za sprovođenje zakona zbog njihove budnosti i napora da bivšeg predsednika i one oko njega održe bezbednim - rekao je Bajden u izjavi, dodajući da mu je "lakše" što je republikanski predsednički kandidat "nepovređen".

- U toku je aktivna istraga ovog incidenta dok agencije za sprovođenje zakona prikupljaju više detalja o tome šta se dogodilo - rekao je Bajden i dodao:

- Kao što sam mnogo puta rekao, nema mesta za političko nasilje niti bilo kakvo nasilje u našoj zemlji, i dao sam nalog svom timu da nastave da obezbeđuju da Tajna služba ima sve resurse, sposobnosti i zaštitne mere potrebne da se osigura kontinuirana bezbednost bivšeg predsednika.

Tramp bio meta napadača

Podsetimo, FBI je saopštio da je bivši predsednik i kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp bio predmet "očiglednog pokušaja ubistva" u njegovom golf klubu na Floridi.

Tajna služba je Trampa odmah odvela na bezbedno mesto dok Njujork Post nezvanično navodi da su agenti otvorili vatru kad su primetili da muškarac nosi u rukama nešto što je izgledalo kao cev pištolja.

Pripadnici Tajne službe otvorili su vatru na muškarca koji je ušao na golf teren u Vest Palm Biču na kome se nalazio bivši američki predsednik Donald Tramp, prenose mediji u Americi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati