Svet

[ Izvor: Mediji ]

10. 09. 2024. 07:27 2

Veliki napad dronovima na Rusiju: Gađana i Moskva, jedna žena poginula (VIDEO)

Ukrajina je u ponedeljak uveče pokrenula ogroman napad bespilotnim letelicama na nekoliko ruskih regija, uključujući Brjansk, Moskvu, Tulu, Kalugu, Belgorod, Kursk, Orel, Voronjež, kao i regiju Krasnodarskog kraja.

Jedna žena je ubijena, a tri osobe su povređene u napadu dronova ukrajinske vojske tokom noći na Moskvu, saopštio je guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov.

- Poginula je 46-godišnja žena - napisao je Vorobjov na platformi Telegram.

On je dodao da su dve osobe hospitalizovane u bolnici u Ramenskom okrugu.

Ruski PVO sistemi su tokom noći oborile 14 ukrajinskih dronova iznad moskovskih naselja Podolsk, Ramenskoj, Libertsi, Domodedovo i Kolomna.

U Ramenskom kao rezultat napada oštećene su dve stambene zgrade.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je na Telegramu da je najmanje 15 dronova oboreno u okolini Moskve, a ekipe hitne pomoći poslate na nekoliko lokacija širom regiona i blizu aerodroma Žukovo i u okrug Domodedovo - dom jednog od najvećih aerodroma u Moskvi.

Ruski mediji pišu da su i aerodromi Domodedovo i Žukovo zatvoreni za vazdušni saobraćaj nakon obustave više od 30 domaćih i međunarodnih letova tamo i na drugim aerodromima koji opslužuju rusku prestonicu.

U Tulskoj oblasti navodno su oborena dva drona, a krhotine su pale na energetski objekt. Prema izveštaju ruskih državnih medija, nije bilo povređenih.

Poslednjih meseci ukrajinske snage pojačale su napade na mete unutar ruske teritorije, sa ciljem nanošenja štete ruskoj naftnoj industriji i postrojenjima koje Rusi koriste u vojne svrhe.

Tokom noći 1. septembra desetine bespilotnih letelica su napali nekoliko ruskih regija, a rusko Ministarstvo odbrane tvrdi da je oborilo 158 bespilotnih letelica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati