Svet

[ Izvor: Mediji ]

05. 09. 2024. 20:17 0

Nevreme paralisalo Italiju: Pijavica nosila sve s plaže (VIDEO)

Snažna oluja pogodila je italijansku regiju Piemonte i uzrokovala poplave koje su pričinile veliku štetu.

Voda je poplavila ulice Torina, Val di Susa i Val Cisonea. Poplavila je reka Gerardo zbog čega se u zaseoku Đordani srušio most koji su zatrpale stenje i kamenje.

Prema prvim informacijama, u zaseoku Kombe odsečeno je dvadesetak ljudi. Reka se izlila i u gradu Busolenu prekinuvši saobraćaj na državnom putu zbog čega je izolovano oko tridesetak ljudi.

U blizini Torina nestao je muškarac (58) čiji je traktor odnela rečna bujica. Za njim tragaju vatrogasci, a spasavanje otežava loše vreme. S obale, do koje vodi zemljani put koji je sada presekla voda, vidi se vozilo koje je prevrnuto u koritu reke i viri iz mutne vode, piše Ansa.

Snažan pljusak s kratkim, ali jakim udarima vetra pogodio je Bari, izazvavši poplave i prekid saobraćaja. Podvožnjak u centru grada i železnički podvožnjak poplavljeni su i zatvoreni su za saobraćaj. Munje su uzrokovale nekoliko minuta zamračenja u centru grada.

U Veneciji je ponovo probleme stvarala plima. Trg svetog Marka je pod vodom, a nije se aktivirao sistem brana Mose, pa su se oglasile sirene za uzbunu. Osim toga, građani su dobili i SMS poruke upozorenja na opasnost od poplava.

Stalne kiše u Milanu uzrokovale su porast nivoa nekoliko reka. Reka Lambro prešla je 2,60 metara pa su evakuisana dva doma za starije. Naselje Ponte Lambro poplavljeno je jer je reka ušla u kanalizaciju.

Vatrogasci su morali da intervenišu kako bi spasili ljude iz četiri automobila koja su zarobljena u poplavljenom podvožnjaku, a jedna od intervencija vatrogasaca u četvrtak bilo je i spasavanje ljudi na brodu.

Vetar od preko 100 km/h u Đenovi i jaka kiša u zapadnoj Liguriji obarali su stabala i reklamne panoe Mnoga područja su poplavljena.

U Toskani je snimljena pijavica koja nosi ležaljke i suncobrane na plaži.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati