Svet

[ Izvor: Mediji ]

01. 09. 2024. 13:45 0

U Gazi počinje vakcinacija protiv dečje paralize

U Pojasu Gaze danas počinje vakcinacija protiv dečje paralize, saopštila je danas agencija Ujedinjenih nacija za palestinske izbeglice (UNRWA) na svom X nalogu.

- Moramo učiniti sve što je u našoj moći da pomognemo svoj deci mlađoj od 10 godina da dobiju vakcinu - navodi se u saopštenju UNRWA na kojem je i mapa na kojoj su označene lokacije za vakcinaciju.

BBC navodi da bi u okviru ove kampanje UNRWA trebalo da se vakciniše oko 640.000 dece u okupiranoj palestinskoj enklavi, ali ukazuje da realizacija kampanje zavisi od prekida u borbama između izraelskih snaga i boraca Hamasa na označenim lokacijama.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je saopštila da najmanje 90 odsto dece mlađe od 10 godina mora biti vakcinisano u kratkom periodu kako bi kampanja vakcinacije bila efikasna.

Ova kampanja je pokrenuta nakon što je u Pojasu Gaze detektovan prvi potvrđeni slučaj poliomijelitisa u poslednjih 25 godina, a jedan stručnjak UN je upozorio na mogućnost da još veći broj dece bude zaražen i da je moguća šira regionalna epidemije ukoliko se virus ne suzbije.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati