Svet

[ Izvor: Mediji ]

27. 08. 2024. 22:07 8

Sazvan hitan sastanak članica NATO zbog Rusije

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg sazvao je sastanak Saveta NATO-Ukrajina u sredu na zahtev Kijeva, saopštila je u utorak portparolka zapadnog vojnog saveza Fara Daklalah.

- Sastanak će se održati na nivou ambasadora - rekla je portparolka.

- Ministar odbrane Ukrajine Rustem Umerov očekuje se da će putem video-linka obavestiti saveznike o situaciji na bojnom polju i prioritetnim potrebama za sposobnostima - dodala je ona.

Savet NATO-Ukrajina osnovan je prošle godine kako bi omogućio bližu koordinaciju između Alijanse i Kijeva. Na sastancima saveta obično prisustvuju ambasadori zemalja članica NATO-a i ukrajinski zvaničnici.

- Sastanak sutra dolazi nakon nedavnih talasa teških ruskih napada na ukrajinske civile i infrastrukturu - navela je Daklalah u saopštenju.

- Saveznici NATO pružili su značajnu podršku ukrajinskoj vazdušnoj odbrani i posvećeni su daljem jačanju ukrajinskih odbrambenih kapaciteta - dodala je ona.

Rusija je izvela napade raketama i dronovima na brojne ukrajinske regione i ubila najmanje pet osoba, saopštili su zvaničnici u utorak, dan nakon najvećeg vazdušnog napada Moskve na svog suseda u ovom ratu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Instruktor plesa

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati