Svet

[ Izvor: Mediji ]

27. 08. 2024. 14:34 2

Meštani oterali turiste sa poznate plaže (FOTO, VIDEO)

Antituristički aktivisti širom Španije postavili su lažne znakove za zatvaranje plaža i blokirali saobraćaj laganim šetnjama u svojim najnovijim pokušajima da odvrate turiste od posete. Protestna grupa Katerva postavila je u subotu znakove i natpise "Plaža zatvorena" u nekoliko uvala u Manakoru, na istočnoj Majorki, kako bi sprečila turiste da se izležavaju.

Grupa je rekla da je blokirala uvale za "korišćenje i odmor stanovnika", tvrdeći u objavi na društvenim mrežama da je vreme da se "nešto promeni". U odvojenoj akciji stanovnici opštine Kangas do Morazo u Galiciji izazvali su haos u saobraćaju hodajući napred-nazad preko pešačkih prelaza u polusatnoj demonstraciji kako bi sprečili posetioce da stignu do plaže.

Zasebno organizovani protesti samo su najnoviji talas kampanja usmerenih na turiste. Demonstracije protiv turizma izbijale su tokom celog leta, a meštani su viđeni kače transparente "Turisti, idite kući" na mestima za odmor širom zemlje.

- Nova akcija Katerve u Manakoru. Zatvorili smo uvale za upotrebu i odmor stanovnika. Hajde da promenimo kurs i postavimo prioritet životu - napisala je grupa na Iksu.

U naknadnom saopštenju dodaje se:

- Verujemo da su turisti deo mašinerije i da imaju odgovornost za situaciju koju trpimo, ali glavni odgovorni ljudi su oni koji su vlasnici hotelskih lanaca i građevinskih kompanija i firmi za nekretnine. U njih treba da upiremo prstom.

Slično tome, odvojena grupa aktivista izašla je u ponedeljak na ulice Kangas do Morazo, na rtu koji razdvaja ušća Pontevedre i Viga. Cela oblast je prošarana prelepim peščanim plažama i zadivljujućim pogledom na liticu. Oko 80 meštana pokrenulo je protest hodajući uzastopno napred-nazad preko tri prelaza ispred zaprepašćenih vozača koji su bili primorani da čekaju otprilike 30 minuta.

Oni su sproveli demonstraciju kako bi se požalili na nivo zasićenosti na 38 opštinskih plaža i činjenicu da se posetioci parkiraju van predviđenih zona za tako nešto i izazivaju više problema. Neki turisti su navodno odustali od pokušaja da stignu do obale i okrenuli se.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati