Svet

[ Izvor: Mediji ]

07. 08. 2024. 22:25 0

Spremali teroristički napad na koncertu poznate pevačice

Dvojica uhapšena u zaveri ISIS-a za napad na koncert Tejlor Svift u Austriji.

Dve osobe su uhapšene u vezi sa zaverom za napad na predstojeće koncerte Tejlor Svift u Austriji, potvrdili su zvaničnici u sredu, što je izazvalo pojačane mere bezbednosti. Trojica osumnjičenih su još na slobodi. Istraga je počela nakon što je obaveštajna jedinica austrijske vojske dobila dojavu od strane vojne službe.

Ova informacija je prosleđena organima za sprovođenje zakona, što je dovelo do grupe pristalica ISIS-a koji su se pripremali za napad. Prvoosumnjičeni, 19-godišnji mladić, uhapšen je u gradiću Ternic u Donjoj Austriji. Rečeno je da je "radikalizovan na internetu" i da se zakleo na vernost ISIS-u. U njegovoj kući pronađene su hemijske supstance. Drugi osumnjičeni je uhapšen u Beču, prema rečima Franca Rufa, iz Generalnog direktorata za javnu bezbednost. List Kurier, pozivajući se na policijske izvore, navodi da drugi osumnjičeni ima 17 godina.

Na društvenim mrežama oglasila se i pevačica koja je potvrdila da je koncert otkazan usled pretnje po bezbednost.

Policija je saopštila da se njih dvoje spremaju da izvrše napad na veliki događaj, pri čemu se detaljno proučavaju predstojeći koncerti Tejlor Svift. Svift će kasnije ove nedelje održati 3 koncerta u Beču, a za svaki događaj je prodato više od 65.000 karata. Izvan stadiona se očekuje još hiljade.

Tri druga osumnjičena su i dalje na slobodi, navodi list Kurier. Zvaničnici su rekli da je akutna pretnja koncertima Tejlor Svift "svedena na minimum", ali "apstraktna pretnja" i dalje postoji. Kao rezultat toga, biće pojačano prisustvo policije na mestu događaja uz pomoć jedinice taktičke policije Kobra.

- Biće pojačane kontrole pristupa i ulaska i pojačan policijski nadzor na koncertima. Ovo može dovesti do kašnjenja u dolasku. Molim vas da dođete na vreme - navodi se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati