Svet

[ Izvor: Mediji ]

01. 08. 2024. 17:45 0

Avio kompanije širom sveta otkazuju letove za Izrael

Sedam avio-kompanija otkazalo je letove za Izrael zbog rastućih tenzija sa Iranom, preneo je izraelski TV Kanal 12.

Kako se navodi, avio kompanije Delta, Junajted erlajns, Lufthansa, Austrijan erlajns, Brasels erlajns i Er Indija otkazali su sve predstojeće letove za Izrael.

I Flaj Dubai otkazao letove

Let Lufthanze iz Minhena za Tel Aviv rano jutros sleteo je u Larnaku na Kipru, a zatim se okrenuo i vratio u Nemačku, nakon što je posada odbila da leti za Izrael.

"Flaj Dubai" je otkazao neke od svojih redovnih letova, dodaje Kanal 12.

Na aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu se nalazi oko 70.000 putnika, pri čemu neki pokušavaju da uhvate poslednje letove iz zemlje u slučaju više otkazivanja, a drugi žele da otkažu svoje letove iz straha da neće moći da se vrate u zemlju.

Otkazivanje dolazi u trenutku kada se zemlja priprema za odgovor na atentate ranije ove nedelje na vojnog šefa Hezbolaha Fuada Šukra u Bejrutu i lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu.

Iran i Hamas najavili su odmazdu, dok je izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao u sredu da je neprijatelj teško pogođen, upozoravajući građane da su "pred nama teški dani, jer se pretnje čuju sa svih strana".

 

Apel i za srpske državljane

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije u utorak je apelovalo na građane Srbije da izbegavaju putovanje u Liban zbog pogoršanja aktuelne bezbednosne situacije u toj zemlji.

U objavi ministarstva se savetuje građanima Srbije koji se trenutno nalaze u Libanu da izbegavaju javne skupove i putovanja unutar zemlje kao i da, ukoliko su u mogućnosti, napuste teritoriju te države.

- Državljanima Republike Srbije, koji se trenutno nalaze na teritoriji Libanske Republike preporučuje se da prate vesti o najnovijim dešavanjima, pre svega onim koje se odnose na bezbednosnu situaciju u zemlji, kao i da izbegavaju demonstracije, proteste i druga masovna okupljanja - navodi MSP.

Srpskim državljanima, koji se nalaze na teritoriji Libanske Republike, MSP predlaže da se jave Ambasadi Republike Srbije u Bejrutu i dostave svoje podatke (lokacija, kontakt telefoni, članovi porodice i sl.), kako bi, u slučaju pogoršanja bezbednosne situacije, Ambasada mogla da kontaktira s njima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati