Svet

[ Izvor: Mediji ]

03. 07. 2024. 19:06 0

U Grčkoj se sprema žestoko nevreme

Grčku će sutra pogoditi žestoko nevreme, a tim povodom oglasio se ministar za klimatsku krizu i civilnu zaštitu Vasilis Kikilias.

Kako je naveo Kikilias, sutra se očekuju jake oluje.

- Komisija za procenu rizika nas je na vanrednom sastanku jutros obavestila o opasnim vremenskim pojavama sa jakim olujama i vrlo intenzivnom grmljavinom sutra u mnogim oblastima zemlje - saopštio je ministar.

Prema prognozama, najveći problemi će se pojaviti u jutarnjim časovima na Halkidikiju i susednim oblastima (odnosno južnim oblastima okruga Solun, Ser, Kavala i Sporadi), dok će se od podneva do kasno uveče pojave proširiti na Ftiotidu, Fokidu, Vojotiju, Atiku, Korintiju i Argolidu.

- Posebna pažnja je potrebna zbog ove oluje, posebno u vezi sa munjama na kopnu i moru. Za bolju informisanost o zaštiti od munja, građani mogu posetiti sajt Civilne Zaštite - dodaje se u saopštenju ministra.

Naglašeno se da stanovnici i posetioci moraju biti posebno pažljivi sa naglim olujama na moru, za koje svi znaju koliko su opasne, dok u oblastima gde će padati intenzivna kiša posebnu pažnju treba obratiti na reke i potoke.

- Činjenica da smo do juče imali velike požare, a sutra ćemo se suočiti sa ekstremnim kišama, pokazuje veličinu klimatske krize koju sada doživljavamo u našoj zemlji - naveo je Kikilias.

Uskoro će se sastati Koordinacioni odbor Civilne Zaštite, kako bi Vatrogasna služba, Obalska straža, ELAS, naravno Oružane snage i Lokalna samouprava prvog i drugog nivoa bili u maksimalnoj pripravnosti, zaključue se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Roki

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati