Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

06. 07. 2024. 07:32 0

Važno obaveštenje: Upis u srednje škole traje još danas

Podnošenje prijave za upis učenika u srednje škole elektronskim putem preko portala "Moja srednja škola" za učenike koji se nisu upisali u prvom krugu traje do danas do 15.00 časova.

Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje Miloš Blagojević rekao je ranije Tanjugu da je u prvom krugu, 2. i 3. jula, raspodeljeno nešto više od 59.000 mesta od 64.000 koliko je učenika polagalo završni ispit.

On je dodao da najveće interesovanje vlada za obrazovnim profilima medicinske struke, u unutrašnjosti Srbije i dodao da su u Beogradu i Novom Sadu najtraženije gimnazije.

Od ostalih škola posebno visok indeks popularnosti je bio za Gimnaziju “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu, Srednju turističku školu na Novom Beogradu - smer hotelijerko-restoraterski tehničar, kao i za Vazduhoplovnu akademiju - smer avio-tehničar za vazduhoplov i motor.

Prema njegovim rečima, u prve tri želje upisano je oko 82 odsto.

Ministarstvo prosvete navelo je da posle prvog upisnog kruga neraspoređeni učenici, njih 1.524, ima mogućnost da se u drugom upisnom krugu upišu na preostala slobodna mesta.

Za sve one učenike koji iz zdravstvenih i objektivnih razloga nisu polagali završni ispit u junskom roku, moći će to da urade 14, 15. i 16. avgusta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati